Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Scandalul reţinerii avioanelor la sol în ziua moţiunii: Dăncilă trimite Corpul de Control la Tarom

22
18 Oct 2019 10:27:04
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Scandalul de la Tarom, iscat în urma unor informaţii potrivit cărora Mădălina Mezei ar fi fost demisă pentru că ar fi refuzat să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii, a ajuns la urechile Vioricăi Dăncilă. Încă premier până la formarea nouui Guvern, Viorica Dăncilă a cerut Corpului de Control să efectueze verificări la Tarom şi Ministerul Transporturilor.

„Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”, a informat Executivul.
 
Acţiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent şi are următoarele obiective:
 
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA.
 
2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
 
3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.
 
„Am dispus de urgenţă efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul şi să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituţiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi”, consideră premierul Viorica Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Gib
18.10.2019, 10:41:40

Adica il va demite pe Cuc?!! Tare de tot! Ii demite pe demisi! Pai CEO-ul a fost deja demis. Cuc este demis si el odata cu ea. Ce mai vrea acesta taranca?

+5 (9 voturi)
Azzumbo Jo
18.10.2019, 10:59:00

Intrebarea este care este mai prost: Cuc sau Dancila? Este Cuc in stare sa ia o decizie dupa capul lui (gen sa blocheze avioanele la sol pentru a impiedica deplasarea parlamentarilor opozitiei) sau doar a transmis un ordin venit din alta parte? Cand guvernantii au IQ atat de mic, orice e posibil.

+3 (5 voturi)
Zevescu Zev
18.10.2019, 12:12:56

Iexact. Corpul de control fie va albi Cucul, fie va gasi ca, de fapt, Cucul a actionat de capul lui, n-a primit nici o instructiune, nici un telefon ‘da sus’, ca cine a mai vazut un cuc cu mobil? Bine, nimeni n-a vazut nici cuc de talia si cu aspectual Marelui Alb, dar politica de cadre PSD ofera non-stop minuni.

0 (2 voturi)
Dan Enache
18.10.2019, 11:08:53

Comentariu considerat abuziv.

Tomescu Tom
18.10.2019, 11:40:37

N

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (22)