Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Scrisoarea haioasă trimisă de un client, după ce banca i-a cerut să justifice ce va face cu banii personali: Mă voi şterge la c*r cu câteva sute de euro

53
24 Jul 2020 09:28:38
Autor: Elena Deacu

Un client al Băncii Transilvania pus de bancă să explice din ce motiv va retrage o sumă importantă de bani a răspuns într-un mod hilar, deranjat de faptul că trebuie să dea justificări, spunând că îi va cheltui pe prostituate şi droguri.

Clientul Banca Transilvania a avut nevoie să retragă 85.000 de euro din banii săi, însă banca a invocat un cadru normativ obligând clientul să justifice în ce mod va cheltui banii.

Drept urmare, clientul le-a scris un mail lung în care explică modul în care va cheltui banii: „Voi călători în Olanda, unde prostituţia este legală să f*t nişte prostituate. Apoi, tot în Olanda, drogurile fiind legale, doresc să consum marijuana, haşiş şi aş încerca şi nişte ciuperci”.

Acesta este iritat în mod evident de obligaţia impusă de bancă, motiv pentru care ironizează instituţia financiară şi îi recomandă să renunţe la anumite proceduri birocratice: „În Olanda am auzit că au şi nişte prăjituri bune cu marijuana, pe care v-aş sugera să le încercaţi şi voi, că poate vă treziţi şi nu mai impuneţi oamenilor să dea declaraţii tâmpite în baza unor proceduri idioate, pentru a justifica ce fac cu banii lor personali”.

Din păcate, însă, mail-ul clientului a fost fotografiat de un angajat al băncii, fără a fi ascunse datele personale, iar la scurt timp acesta a ajuns pe reţelele de socializare, unde s-a viralizat.

Banca Transilvania i-a cerut scuze clientului şi afirmă că va lua măsurile care se impun.

Mesajul publicat de Banca Transilvania pe Facebook:

„Din primele indicii, un angajat al băncii a generat incidentul, din neglijenţă.

Ca bancă, ne pare rău pentru această eroare şi ne cerem scuze pentru greşeala colegului nostru. Este un caz izolat şi nu reflectă standardele de siguranţă şi confidenţialitate ale băncii. Incidentul nu ne caracterizează.

Suntem foarte atenţi la confidenţialitatea şi siguranţa datelor. Investim continuu în infrastructură şi training pentru a menţine cele mai ridicate standarde de siguranţă şi profesionalism, precum şi dimensiunea umană a serviciilor noastre.

Ne asumăm public să luăm măsurile care se vor impune şi conlucrăm activ cu instituţiile abilitate.

Ne cerem scuze în primul rând clientului nostru.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Aspida
24.07.2020, 09:48:15

. formularul standard de lucru on-line cu BT scrie clar că «în limita a 50.000 € sau RON»… era mai simplu să retragă suma maximă admisă azi, iar mâine, diferența… iar la motivație, era mai simplu ca, la rubrica respectivă, să scrie «de aia», eventual «sunt banii mei…» sunt convinsă că nu e singura bancă, care are softul construit așa… 🐵 ♒️ dar… am învățat să ne dăm în spectacol, după modele patentate de Hollywood…

-16 (30 voturi)
t mihai
24.07.2020, 09:57:14

Poate 50.000 EUR sau RON, nu de alta dar € este doar un simbol...

-10 (12 voturi)
gmbplay
24.07.2020, 09:59:58

Pina acum nu am avut de a face cu bancile , pardon cu camatarii legali si ma simt foarte bine .

+9 (15 voturi)
Goguţă
24.07.2020, 09:58:20

Parca si Florin Calinescu a avut o chestie de genul asta dar el a scris in declaratie " Ma duc pe centura sa dau o m**ie " Oricum nu este vina bancii ca cere astfel de declarati, sunt obligati de lege sa transmite orice tranzactie peste o limita catre aia cu prevenirea spalarii banilor

0 (16 voturi)
Bibi Loi
24.07.2020, 09:59:09

Acum sa-i dea in judecata si sa-i mulga de bani, la randul lui.

+13 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările