Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Se scumpesc biletele de avion

0
18 Dec 2019 12:28:25
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto inovativereport.com
Foto inovativereport.com

Din ce în ce mai mulţi români aleg să călătorească de Revelion în destinaţii europene sau chiar intercontinentale, chiar dacă studiile de piaţă arată că preţul biletelor de avion s-a scumpit în acest an, faţă de nivelul de anul trecut, arată o analiză efectuată de vola.ro.

 Astfel, anul acesta este aşteptată o creştere cu până la 20% a rezervărilor cu dată de plecare în preajma Crăciunului şi retur după Anul Nou, dar şi o creştere a preţului mediu al biletelor de avion, depăşindu-se pragul atins în ultimii ani. Cele mai căutate destinaţii rămân capitalele şi marile oraşe europene, dar se observă o creştere a interesului pentru destinaţiile din zona Orientului Mijlociu, precum Israel şi Dubai, dar şi pentru destinaţiile mai îndepărtate precum Bangkok, New York şi chiar Sydney.
 

Ce oraşe din Europa preferă românii pentru vacanţă de Revelion

Oraşe precum Londra, Milano şi Bruxelles se află în topul preferinţelor românilor pentru vacanţă de Revelion, urmate îndeaproape de Roma şi Paris, conform unui studiu realizat de specialiştii Vola.ro. Preţul unui bilet de avion la Londra începe de la 70 euro pentru perioada 29 decembrie – 6 ianuarie, iar la Milano românii pot ajunge cu 50 euro dacă aleg dată de plecare 27 decembrie şi întoarcerea pe 4 ianuarie. Şi tarifele pentru Roma se menţin sub 100 de euro, un bilet dus-întors Bucureşti-Roma fiind astăzi 73 euro/persoană. Roma este, de altfel, una dintre principalele alegeri ale turiştilor pe întreagă durata a anului, fiind o destinaţie accesibilă, atât datorită multiplelor curse low-cost, cât şi tarifelor prietenoase practicate de hoteluri.
 

Cele mai căutate destinaţii intercontinentale pentru noaptea dintre ani

Asistăm la o creştere a rezervărilor pentru vacanţe în afară Europei de Revelion, iar turiştii care caută soare şi climă blanda sau chiar oportunităţi de plajă în această perioada a anului, dar nu doresc să zboare în locuri prea îndepărtate, aleg vacanţele în Turcia, Dubai sau Israel. În ceea ce priveşte destinaţiile intercontinentale, Asia şi Statele Unite sunt în topul alegerilor românilor în ultimii ani conform Vola.ro.
 
Cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în Bangkok vor plăti pentru un zbor cu plecare în dată de 30 decembrie şi întoarcere în 15 ianuarie tarife începând cu 990 euro dacă rezervă acum pe Vola.ro. O alegere exotică, foarte populară, dar ceva mai ieftină pentru perioada de Revelion este Singapore, unde biletele de avion costă aproximativ 1.100 de euro pentru o călătorie ce începe în 28 decembrie şi se termină chiar înainte de Sfântul Ion, pe 6 ianuarie.
 

Românii cheltuie din ce în ce mai mulţi bani pe vacanţe

Conform statisticilor, preţurile medii plătite de români pentru biletele de avion cu destinaţii atât din Europa, cât şi din afară continentului au crescut în ultimul an şi se preconizează în continuare creşteri, dată fiind cererea din ce în ce mai mare de vacanţe pe final de an. Astfel, dacă în 2018 turiştii au plătit, în medie, pentru un bilet de avion cu plecare în decembrie, în preajma Revelionului şi întoarcere la începutul lunii ianuarie, 141 euro, anul acesta pentru acelaşi serviciu costul este de 163 euro pentru destinaţiile europene, o creştere de 16%. În 2019 majorarea pentru zborurile intercontinentale este de doar 3% în medie, comparativ cu 2018, de la 474 euro la 487 euro.
 

Cluj-Napoca şi Timişoara pe lista scurtă a Bucureştenilor pentru călătoriile de Anul Nou

Românii care aleg să petreacă Revelionul în ţară, optează conform specialiştilor Vola.ro pentru Timişoara şi Cluj-Napoca, oraşe urmate îndeaproape de Oradea. Pentru preţurile biletelor de avion pe zboruri interne se observă un trend descendent comparativ cu cele pe destinaţii externe, veste bună pentru românii care doresc să economisească timpul petrecut pe şoselele din ţară.
 
„Începând din acest an, turiştii români au posibilitatea să recupereze contravaloarea biletului de avion în proporţie de 90%, în cazul în care nu mai pot călători din orice motiv susţinut de documente doveditoare, de la problemele medicale minore ale celui care călătoreşte sau ale copiilor în grijă, la evenimente neprevăzute la locul de muncă sau motive personale, de altfel neacoperite de asigurările standard.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările