Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Sebastian Bodu: Guvernul să-şi asume că nu a pus condiţii de eligibilitate pentru privatizarea Oltchim

0
21 Sep 2012 18:54:05
Autor: Ioana Oancea

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, că procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind că Dan Diaconescu face un joc electoral şi că Guvernul trebuie să-şi asume acest "dezastru", întrucât nu a pus condiţii de eligibilitate.

"Dan Diaconescu nu are niciun investitor în spate. Nu există niciun investitor care să dea 42 de milioane de Euro unui jurnalist sau nu ştiu cum să-l numesc. Orice investitor serios sau neserios, poate fi şi Mafia sau cel mai serios investitor, când vorbeşti de 42 de milioane de Euro, deci o sumă considerabilă, îşi angrenează această investiţie printr-un consultant, printr-un avocat mare", a spus Bodu, pentru Mediafax.

El a precizat că Dan Diaconescu face un joc electoral din care vrea să câştige puncte condiţionând, ulterior, plata preţului de "aberaţii" care nu vor putea fi duse la îndeplinire, în situaţia în care ofertele trebuie să fie necondiţionate.

"Dan Diaconescu va condiţiona ulterior, deci după deschiderea plicurilor, oferta lui de îndeplinirea de către stat a tot felul de obligaţii aberante. Ăsta este Dan Diaconescu. Va pierde garanţia de participare după care va începe circul în instanţă că Guvernul Ponta îi ia banii sau că statul român îi face şi îi drege", a spus Bodu.

El a arătat că ar fi trebuit puse condiţii de eligibilitate pentru participarea la procesul de privatizare. El a dat exemplul BCR, care a fost privatizată în 2007. "Ce-ar fi fost dacă nu am fi spus ca ofertanţii să fie bănci serioase şi nu am fi scris acolo ce înseamnă să fie bănci şi ce condiţii trebuie să îndeplineacă şi venea unul care nu avea ce face şi spunea «Hai să mă joc şi eu»?", a arătat Bodu.

El acuzat Guvernul de modul "execrabil" în care a decurs procesul de privatizare, apreciind că Executivul, în integralitatea sa, trebuie să-şi asume acest "dezastru".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările