”Cine a vrut sa facă treabă în HoReCa a putut face şi a găsit consumatori dispuşi sa comande. Cei curajoşi, care au riscat şi investit în zona de delivery, si-au dublat volumul comenzilor.”, a declarat Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute.
Potrivit studiului, suma înregistrată în 2020 reprezintă o scădere de doar 29% faţă de nivelul de 14,1 miliarde de lei din anul 2019.
De asemenea, datele arată că, cele 5 oraşe reprezintă 60% din total piaţă, ceea ce duce industria ospitalităţii la o valoare de 17 miliarde lei în anul 2020.
Datele studiului Hospitality Culture Institute arată că 47% din piaţa de mâncare gătită este generată în prezent de servicii de delivery. Astfel, serviciile de delivery sunt utilizate de 9 din 10 respondenţi din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară.
În acelaşi timp, 63% dintre respondenţii care au comandat mâncare cel puţin o dată în ultimele 6 luni au făcut-o pentru acasă în cele multe situaţii, în timp ce doar 17% la locul de muncă.
Conform specialiştilor de la institutul care studiază piaţa şi trendurile din HoReCa, pentru următoarele 6 luni nu se preconizează o scădere a comenzilor prin intermediul serviciilor de delivery.
Totoodată, studiul analizează şi comportamentul consumatorilor referitor la măsurile de prevenţie împotriva Covid-19, cât şi estimări asupra veniturilor. În acest sens, 40% dintre cei intervievaţi au declarat că bugetul pentru mâncatul în oraş a scăzut în ultimul an.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate