Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Sindicalişti: Discursul ministrului Teodorovici este antieuropean. Propunere specifică clasei politice care duce un război cu propriul popor

3
27 Nov 2018 18:34:59
Autor: Elena Deacu
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Propunerea ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici de a impune restricţii de muncă în alte ţări europene este anti-europeană şi este „specifică clasei noastre politice care duce din  1990 şi până în prezent un război cu propriul popor“, spun sindicaliştii din Blocul Naţional Sindical.

Aceştia dezavuează declaraţia Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, referitoare la limitarea dreptului la muncă pentru cetăţenii europeni şi arată că, cu foarte puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ministrul Teodorovici, ministru desemnat de un partid social democrat, face o propunere miniştrilor de finanţe din statele membre UE „în deplină contradicţie cu principiile fundamentale ce stau la baza construcţiei europene“.

BNR consideră că discursul ministrului Teodorovici este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul şi viitorul acestui proiect politic de anvergură.

„Introducerea de restricţii în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă de către cetăţenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcţionarea Uniunii. Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă şi să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscale”, transmit reprezentanţii BNS.

Potrivit acestora, propunerea ministrului Teodorovici, care „de fapt încearcă să găsească o soluţie la uriaşul proces migrator românesc, este una specifică clasei noastre politice care duce din  1990 şi până în prezent un război cu propriul popor“.

„În loc de Educaţie şi Sănătate de calitate, în loc de locuri de muncă de calitate şi bine plătite, în loc de condiţii de viaţă şi muncă decente, specifice Mileniului III şi unui stat membru al UE, noi propunem, nu numai României, cât şi celorlalte state europene, introducerea de restricţii. Şi nu sunt orice fel de restricţii, ci unele ce vizează chiar fundamentul construcţiei europene. Deviza Ministrului Teodorovici pare a fi în acest caz - dacă cei ce au migrat din România nu vor să se întoarcă în ţară de bună voie, atunci să-i obligăm să se întoarcă!”, conchid reprezentanţii BNS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Buca Dacu
27.11.2018, 19:15:36

Eu o sa stau in fata de votare cu cativa prieteni si cine nu voteaza ANTI PSD va primi un par in cap. Atata.... #muiepsd

0 (2 voturi)
Carmen Florea
27.11.2018, 19:27:54

... un cclar imputit, cel mai mare ... din parcare, caruia i-a venit diploma de 'studiu asiduu' prin posta ... ... spertarul asta in Germania ar 'trage' la tarnacop la cat e de imbecil, ingamfat, prostalau si idiot. Cloaca de penali, hoti, puscarisi, tute, c.rve, vacari, tractoristi, zisa si guvern, ar trimite-o la produs si pe cea cu cratima numai sa mai faca ceva bani. Au furat ca in codru: salarii babane, pensii speciale, sporuri pt ranjet , prime pt cracit , 'donatii' pt tavalit pe canapea, vacante moca, c.rve peste c.rve si da-i cu 'munca' ... Auzi c-ar pune el restrictie la contractul de munca peste hotare, lepra nespalata, dar mai ieri alt ministru de rht, un puscarias cu acte in regula, Budalau inconjurat de gunoaiele societatii, impreuna se 'pisau' pe diaspora, azi insa le scapara ochii la miliardele diasporei... Cotcarii astia se cred buricul pamantului, n-are cine-i slugari ca ei sa fure. Ce perspectiva au romanii aici, care-s locurile de munca pt niste milioane de oameni aici, derbedeu'? Hotomanilor, ticaie ceasul, sa se aleaga de voi ce-a zis Gheorghe, talharilor, plange puscaria dupa voi, dar nu la domiciliu cu piscina si c.rve la dispozitie ...

Tomescu Tom
27.11.2018, 22:52:45

Sunt atat de delicati .... " sindicalistii " in a-si arata " nemultumirea " față de inițiativele regimului ...ca te apuca plânsul/ râsul .... :)))) Inca nu le-au parvenit instructiunile de la " centru " .... asa ca presteaza si ei, pentru impresia artistica !