Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Sindicaliştii ROMATSA vor continua negocierile săptămâna viitoare la Ministerul Transporturilor

0
22 Jul 2015 10:24:43
Autor: Adina Vlad
Marţi a avut loc o nouă rundă de negocieri între sindicatul şi patronatul din cadrul ROMATSA, întâlnire mediată de noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache
Marţi a avut loc o nouă rundă de negocieri între sindicatul şi patronatul din cadrul ROMATSA, întâlnire mediată de noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache

Echipele de negociere între sindicatul şi patronatul din cadrul ROMATSA se vor întâlni şi săptămâna viitoare la sediul Ministerului Transporturilor pentru o altă rundă de negocieri privind revendicările sindicaliştilor.

Marţi a avut loc o nouă rundă de negocieri între sindicatul şi patronatul din cadrul ROMATSA, întâlnire mediată de noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache.
 
"În cadrul întâlnirii au fost discutate punctele de pe lista de revendicări înaintate de sindicat. În urma discuţiilor, s-a ajuns la puncte de vedere comune asupra unora dintre revenidcări, asupra celorlalte s-a convenit cu privire la realizarea unor analize suplimentare" a anunţat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.
 
Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat săptămâna trecută că, în funcţie de discuţiile care vor fi purtate, s-ar putea decide continuarea acţiunilor de protest, mergând până la grevă generală.
 
Miercurea trecută, sindicaliştii ROMATSA au intrat în grevă timp de două ore, timp în care traficul aerian a fost asigurat în proporţie de 33,3%.
 
Aceştia au 14 revendicări pe care le solicită în noul contract colectiv de muncă. Printre altele, ei cer pensionarea la 55 de ani şi introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA pe măsura pregătirii lui, în speţă la o direcţie operaţională sau de siguranţă.
 
Pe de altă parte, directorul general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu, a spus că sindicatele au avut până în prezent o poziţie inflexibilă privind solicitările angajaţilor şi că unele dintre acestea "exced prevederile legale".
ROMATSA - Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian are în prezent 1.530 de angajaţi. Între 2.500 şi 3.000 de aeronave tranzitează, în fiecare zi, teritoriul României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările