Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Situaţie extrem de îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Subcontractorii au plecat, după ce nu au fost plătiţi

15
27 Oct 2020 10:24:43
Autor: Elena Deacu

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că este înregistrată „o situaţie extrem de îngrijorătoare” pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi Câmpia Turzii, afirmând că firma constructoare „este cvasi-inexistentă”, iar subcontractorii au plecat, fiind neplătiţi.

„Situaţie extrem de îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Cheţani şi C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiţi au plecat sau sunt pe cale să o facă!!! Vedeţi filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni şi Cheţani”, afirmă reprezentanţii asociaţiei, care postează şi imagini ale şantierului.

Ei afirmă că, după deschiderea nodului rutier de la Cheţani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din şantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate şi a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăţilor şi a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în şantier şi de a plăti salarii sau taxe, relatează asociaţia.

„Deşi vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă. Solicităm CNAIR de urgenţă să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări şi să introducă posibilitatea plăţii directe a subcontractorilor care duc greul şantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un şantier complet părăsit şi companii autohtone în pragul falimentului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

ionescu ion
27.10.2020, 10:52:07

Unde-i ministrul transporturilor sa ne povesteasca cum deschide autostrazi in ajun de an nou?

+4 (4 voturi)
Lamuritorul
27.10.2020, 11:08:41

Ce vedeti aici este NORMALITATEA DIN MANDATUL PSD, ACUM ESTE CEVA ANORMAL, CARE ATRAGE ATENTIA, IN CONDITIILE IN CARE, PE MULTE TRONSOANE DE AUTOSTRAZI SAU DRUMURI EXPRES SUNT CHIAR - IN PREMIERA PENTRU ROMANIA - LUCRARI IN AVANS.

-3 (9 voturi)
marin boy
27.10.2020, 11:19:01

- Ati vrut capitalism asta aveti. Un smecher ,,cumpara" un contract de la stat pentru o investitie, ia banii,fara sa faca nimic, da ,,parandaratu/' si din ce ramane plateste subcontractori sa faca lucrarea. Daca nu mai raman bani ca de, masinile si vilele smecherului costa scump, antrepenorul general, adica smecherul, se face nevazut si prostii de executanti, subantrepenorii, raman si munciti si cu banii luati. Din cauza asta nu gasiti muncitori pe santiere, pentru ca patronii subcontractori trebuie, din firimiturile lasate de smecherul antrepenor general, sa-si scoata si el un profit si daca mai ramane ceva plateste si muncitorii cu salarii de nimic.

-3 (15 voturi)
grongobar
27.10.2020, 11:30:53

Ei las' ca in socialism ne-am umplut de autostrazi...

+5 (9 voturi)
Azzumbo Jo
27.10.2020, 11:36:23

Cum naiba sa-l mobilizeze Bode pe STRACO?! Sa-l sune pe Cuc, sa-l roage sa dea parandaratul inapoi? Oare mai stie Cuc care e parandaratul de la STRACO?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările