Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Sondaj: Mulţi angajaţi vor să se întoarcă la locul de muncă. Cum arată biroul post-pandemie

1
21 Jan 2021 10:52:59
Autor: Afrodita Cicovschi

Mai mult de o treime (36,5%) dintre angajaţii care au răspuns unui sondaj recent iniţiat de Genesis Property cred că întreaga echipă din compania în care lucrează se va întoarce anul acesta la birou.

Cei mai mulţi spun că birourile au devenit o parte importantă a jobului lor în contextul Covid-19 şi peste 57% vor evalua mai atent acest criteriu în viitor, când se vor afla în situaţia de a-şi căuta un nou loc de muncă, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deţine West Gate Business District şi Novo Park. 
 
Dacă proximitatea biroului faţă de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaţilor (65%), anul pandemic a crescut importanţa măsurilor sanitare luate în clădire (51% dintre respondenţi) şi a modului de organizare a spaţiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanţarea (49,3% dintre respondenţi). În acelaşi timp, 41% spun că vor evalua atent, de-acum înainte, şi tehnologiile adoptate în spaţiul de birouri pentru mai multă siguranţă privind sănătatea lor şi a colegilor. 
 
Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare şi tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor ameninţări pentru sănătate cum este Covid-19, se află la baza The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), primul standard global open source care evaluează rezistenţa clădirilor de birouri la ameninţări pentru sănătate. IMMUNE™ propune peste 120 de măsuri relevante pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care îşi desfăşoară activitatea în clădire le poate lua pentru a îmbunătăţi imunitatea birourilor.
 

Biroul post-pandemic, mai sigur şi mai creativ

 
În perspectivă, pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property le văd necesare în clădirile de birouri astăzi şi în viitor, mulţi angajaţi consideră că este loc şi pentru alte schimbări. Spre exemplu, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaţilor o experienţă integrată de muncă, stil de viaţă, divertisment şi socializare. Alţi 45% consideră că situaţia actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligenţa artificială, care pot elimina activităţi repetitive şi de rutină, redefinind modul în care vor lucra în viitor. Nu în ultimul rând, 40% îşi doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spaţii care le ofere un mediu mai bun pentru a-şi manifesta şi creativitatea. 
 
„Oamenii simt tot mai mult nevoia să interacţioneze cu colegii şi vor să facă acest lucru într-un mediu mai sigur pentru sănătate, care le pune în valoare abilităţile şi creativitatea. Prin urmare, anul care tocmai s-a încheiat nu este doar anul pandemiei, ci şi anul care a declanşat schimbarea privind viaţa la birou şi modul în care vor fi gândite birourile de-aici înainte. În tot acest context, IMMUNE™ vine ca o soluţie prin care riscurile pentru sănătate şi îngrijorările angajaţilor pot fi atenuate, aşa încât oamenii să poată redescoperi biroul, aşa cum va arăta în viitor”, spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.
 
Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost desfăşurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată ţara, dintre care aproape 60% femei şi peste 70% cu vârsta între 25 şi 40 de ani. 8 din 10 erau angajaţi full-time şi aproximativ 77% ocupau poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerţ. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi imsi
21.01.2021, 12:25:38

Pai cred si eu ca de abia asteapta sa scape de acasa. Nevasta se baga tot timpul, fa aia fa ailalta, aia micii se bat si trebuie despartiti, seful pe Skype sau alta platforma suna adunarea, amanta actuala si aia se trezeste pe Whatup ca ia cazut dildo ul in buda ca si l a bagat seara si a uitat de el cu gandul la tine, draga am vazut unele negre care tin 48 de ore , soacra si aia ca i s a ars becul in pivnita si socrul a incurcat butoiul cu vin cu ala de tuica si acum doarme ca porcul plin de boratura si sa vii tu sa l tragi afara, ce mai numai necazuri. La birou alte vremuri, o cafea de la dispenser timp in care te filai cu aia de la audit, mama ce silicoane isi trasese, te mai duceai la sala de repaus , te faceai ca gandesti cant se uita seful la tine ....

-3 (3 voturi)
Modifică Setările