Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

SONDAJ Raiffeisen Bank: majoritatea oamenilor de afaceri din marile oraşe sunt optimişti, dar 43% se finanţează prin credit bancar si doar 1% prin bursă

0
24 Aug 2015 21:07:29
Autor: Dan Străuţ
Managerii consultaţi de Raiffeisen Bank sunt încrezători în mersul economiei
Managerii consultaţi de Raiffeisen Bank sunt încrezători în mersul economiei

Raiffeisen Bank a organizat în această vară o serie de evenimente pentru antreprenorii din 5 mari oraşe din România (Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa), în cadrul cărora a realizat şi un sondaj în rândurile participanţilor. Aceştia sunt în majoritate optimişti şi mulţumiţi de direcţia în care merge economia, se arată într-un comunicat al băncii.

Întâlnirile au fost dedicate discuţiilor interactive pe teme precum  modalităţi şi oportunităţi de finanţare, reglementări fiscale, percepţia asupra crizei economice, mediul antreprenorial românesc, dar şi despre reuşite şi dificultăţi în afaceri.

După fiecare eveniment, participanţii au fost invitaţi să răspundă la  un chestionar pe bază căruia reprezentanţii băncii au realizat un barometru al mediului antreprenorial din România, cu accent pe aşteptările şi percepţiile oamenilor de afaceri.

Iată câteva dintre concluziile studiului:
** 95% dintre antreprenorii care au participat la barometru sunt încrezători cu privire la direcţia în care merge economia românească  (52% încrezători, 40% într-o oarecare măsură încrezători, 3% foarte încrezători);
** 88% dintre antreprenori spun că cifra de afaceri a companiei lor va creşte în anul 2015;
** 12% preconizează o creştere de peste 30% a afacerii, 13% văd o creştere între 20% şi 30%, 29% cred că palierul de creştere va fi între +10% şi +20%, iar 20% între +5% şi +10%;
** în schimb, 59% dintre respondenţi cred că numărul de angajaţi ai firmei lor nu va creşte în 2015 (37%) sau va creşte foarte puţin, între 1% şi 5% (22%);
** 25% cred că numărul de angajaţi poate să crească între 5% şi 20% anul acesta, cei mai optimişti antreprenori cu privire la creşterea numărului de angajaţi fiind cei din Cluj-Napoca.
** 51% se finanţează din capitalul propriu, 43% prin credit bancar şi 1% prin piaţa de capital.

Barometrul, la care au participat peste 250 de antreprenori din Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Braşov şi Timişoara, arată că mediul de afaceri românesc este „moderat optimist“ şi se aşteaptă la evoluţii economice favorabile în România, în perioadă imediat următoare.

"Am discutat despre cum se poate obţine  un credit bancar, despre soluţii europene de finanţare, reglementări din noul Cod fiscal şi, nu în ultimul rând, despre psihologia din spatele vânzărilor.
Cred că am reuşit să venim cu idei de folos pentru afacerile clienţilor noştri", a spus Mihail Ion, directorul executiv al Direcţiei Corporaţii Regionale şi Sector Public, Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru aproximativ două milioane de clienţi.

Banca are o reţea de peste 500 de agenţii în toată ţara, peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 13.400 de terminale EPOS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările