Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Spătaru: Urmăresc reindustrializarea României. Căutăm soluţii pentru relocarea companiilor în România

2
16 May 2022 12:05:47
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat luni că urmăreşte reindustrializarea României şi caută soluţii pentru relocarea companiilor afectate de războiul din Ucraina în România.

„Mandatul meu, ca ministru al economiei, urmăreşte reindustrializarea România şi consolidarea relaţiilor cu partenerii economici. Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare, fie ca vorbim despre cele aflate în zona de conflict în Ucraina, fie cā discutăm de relocarea de business-uri din alte zone, precum Asia”, a declarat ministrul Florin Spătaru, într-un comunicat.
 
Ministrul Economiei a avut astăzi, 16 mai, o întâlnire cu reprezentanţii firmei Leoni Wiring Systems pentru a discuta despre provocările din industria auto, Leoni Wiring Systems activând ca furnizor de soluţii în industria construcţiilor de autovehicule.
 
„Totodată, obiectivul meu principal este susţinerea companiilor şi înlesnirea tranziţiei la industria viitorului bazată pe energia verde”, a precizat ministrul economiei Florin Spătaru.
 
În cadrul întâlnirii au fost discutate şi subiecte precum climatul investiţional dar şi reducerea dependenţei de materiile prime.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Amdo Odma
16.05.2022, 12:02:35

Saracul Spataru! Daca e sincer si chiar vrea reindustrializarea Romaniei, n-o sa aiba zile multe. Romania n-are voie sa fie tara industrializata.

-10 (14 voturi)
OmTacut2
16.05.2022, 14:11:24

Serios, reindustrializare Romaniei? WOW. Da' ce ati facut, bibicule, cu industria romaneasca dupa "marea revolutie din decembrie 1989"? De ce Petre Roman, Ion Iliescu nu sunt judecati pentru tradarea si distrugerea Romaniei?

Modifică Setările