„Trebuie să precizez, pentru consumatori, ca
să nu fie înşelaţi, că oile şi caprele au lactaţie abia în primăvară. Astfel că
nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră”, a
spus Cojocaru, potrivit Agerpres.
Cu toate acestea, pieţele sunt pline de
telemea proaspătă de oaie şi capră, care, deşi poate avea mirosul specific, nu
are cum să fie produsă din lapte de la aceste animale, a avertizat el.
„Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru
că mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau
de grajd. Am văzut în practica mea că sunt unii mici producători sau centre de
colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de
oaie”, a susţinut reprezentantul patronatului.
El a adăugat că, în hipermarketuri şi în comerţul civilizat, această practică nu este posibilă, pentru că toată marfa este controlată de producători, comercianţi, ANPC şi direcţiile sanitar-veterinare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
21 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Chiar asa ? Poate erau samburi de masline .
Comentariu considerat abuziv.
Mancare bio cu fecale de oaie cu legume din gradina tratate chimic dupa ureche, asa cad in plasa majoritatea romanilor ce cred ca in piete taranii chiar le vand produse curate, naturale.
La noi, falsificarea alimentelor e sport national cu concursul "autoritatilor" corupte in goana dupa imbogatire... In alte parti e o cale rapida de a ajunge multi ani in puscarie... Taranii (o parte din ei, care fac gainarii) sunt o nimica toata, numeric vorbind, fata de ceea ce fac aproape toti producatorii consacrati... Lapte care e diluat cu apa pana la sub 20%, fermentat cu fermenti obtinuti, pardon, din zone intime si cultivati in vase Petri, apoi aditivat, mezeluri care n-au vazut in viata lor carne (doar coloranti, aditivi, excipienti, oase, copite tocate, intestine si alte resturi care in mod normal se arunca), muschiuleti artificiali, slaninute artificiale, hrana preparata din mii de tone de produse expirate/neconforme sau se recicleaza toate resturile alimentare din restaurante... etc...etc... Iti trebuie un roman sa descrii toate metodele de inselaciune in ind. alimentara - cea mai mare industrie de reciclat deseuri...
Dacă nu-s căcăraze bio, or fi d-alea contrfăcute. Poate-s căcăraze de chinez.
Vezi toate comentariile (21)