Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Stai cu telefonul în mână când faci cumpărături? De ce nu e bine

2
23 May 2019 15:58:48
Autor: Elena Deacu

Folosirea telefoanelor mobile în timpul unei vizite la supermarket determină creşterea în medie cu 41% a sumei cheltuite, este concluzia unei cercetări preluate joi de Press Association.

Cercetarea, realizată de Universitate din Bath, a constatat că persoanele care fac cumpărături se deplasează prin magazine într-un ritm mai lent atunci când utilizează telefoanele mobile pentru mesaje, reţele de socializare sau apeluri, scrie Agerpres. 

Aceştia petrec mai mult timp printre rafturi şi descoperă produse suplimentare cu fiecare secundă pe care o petrec pe telefonul mobil, fapt care se reflectă în cheltuirea unei sume suplimentare.

O cauză posibilă ar fi aceea că utilizarea telefonului mobil are efectul de a-i distrage pe oameni de la lista de cumpărături planificată şi de la aşa numitul comportament „pe pilot automat”, în care clienţii urmează drumul obişnuit către produsele achiziţionate frecvent. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangă
23.05.2019, 18:41:31

O tampenie. Multi se uita in telefon pentru ca au lista acolo, nu mai merge lumea cu foaia de hartie, ca acum 30 de ani.

+2 (2 voturi)
geek-a-contra
24.05.2019, 09:16:33

stau si ma intreb: si ce anume se intimpla cu marfurile suplimentare (41% in plus fata de "normal")? sint aruncate la iesirea din magazin? sau, nu cumva, se prelungeste durata de timp pina urmatoarea sesiune de cumparaturi? si per global suma din buget destinata cumparaturilor ramine oarecum similara, ca daca ai ajuns la fundul pungii nu mai conteaz\ daca te uiti sau nu pe telefon.