Studiu: Peste 2,5 milioane de români folosesc aplicaţii de transport urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxi clever

Peste 2,5 milioane de români folosesc aplicaţii de transport urban, în prezent, iar 4 din 5 cred că le-ar fi greu să găsească o maşină atunci când au nevoie în lipsa unei astfel de aplicaţii mobile, în timp ce 98% le consideră foarte utile.

Astfel, digitalizarea şi modernizarea transportului în regim de taxi au crescut utilizarea aplicaţiilor mobile de transport urban, arată cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), cu susţinerea Clever. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionaţi consideră utile aplicaţiile mobile sunt: eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi evaluarea comportamentului şoferului.

 „Clever susţine nevoia modernizării cadrului legislativ actual, prin adaptarea sa la nevoile pieţei, la tendinţele actuale de consum. În Parlament, există deja o propunere de a îmbunătăţi legislaţia în domeniul transportului, inclusiv prin integrarea aplicaţiilor agregatoare şi prin reglementarea serviciilor de transport alternativ”, spune Andrei Frunză, CEO Clever.

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018, care confirmă faptul că aplicaţiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor oraşe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicaţiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplicaţiile mobile de transport este demonstrat şi de frecvenţa cu care aceştia aleg să comande o maşină prin intermediul unei astfel de aplicaţii. Astfel, 43% dintre locuitorii marilor oraşe din România comandă o maşină prin aplicaţii mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână şi 11% zilnic.

Clever este o aplicaţie de mobilitate de tip agregator, cu peste 1 milion de utilizatori şi peste 3,5 milioane de comenzi lunare.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele 6 oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite