Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Doar 1% dintre românii care merg pe litoral ies din staţiuni

0
16 Aug 2019 12:43:17
Autor: Elena Deacu

Aproximativ 15.000 de români care merg în vacanţe pe litoral, reprezentând doar un procent din totalul turiştilor de la Marea Neagră, ies din staţiuni pe durata sejurului pentru a merge în excursii organizate în împrejurimi, arată un studiu al LitoralulRomanesc.ro. Dintre cei care pleacă în excursii, cei mai mulţi preferă Delta Dunării.

„Deşi sunt încă foarte puţini cei care ies din staţiuni pentru excursii organizate, numărul acestora a crescut de câteva ori în ultimii cinci ani, în primul rând pentru că au apărut astfel de oferte, dar şi datorită promovării lor printre turişti. Cu ani în urmă, puţinii turişti care ieşeau din staţiuni în timpul vacanţei o făceau pe cont propriu”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul LitoralulRomanesc.ro.

Procentul de turişti care merg în excursii este încă scăzut, respectiv 15.000 de persoane, care înseamnă aproximativ 1% din numărul celor care ajung în vacanţe pe litoral. „Numărul celor care pleacă în excursii este încât mic, iar asta se explică, în primul rând, prin obiceiul de consum al turiştilor români, care preferă să petreacă sejurul exclusiv la plajă şi nu sunt dispuşi să aloce timp şi bani pentru alte activităţi. Cu totate acestea, mai sunt şi alte cauze obiective, cum ar fi bugetul de vacanţă redus pe care-l alocă majoritatea celor care ajung la mare şi, nu în ultimul rând, faptul că până acum 2-3 ani oferta pentru astfel de activităţi era destul de redusă. Cu toate acestea, am observat că există o tendinţă de formare a unui nou tip de turist, mult mai preocupat de explorarea destinaţiei în care ajunge, orientat către aventură şi experienţă”, a adăugat Ionuţ Nedea.

Turiştii care primesc vouchere de vacanţă le pot folosi şi pentru excursii, şi chiar au făcut-o, atâta vreme cât pachetul pe care îl achiziţionează include şi cazare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii