Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Femeile sunt cele care decid unde pleacă familia în vacanţă şi tot ele rezervă hotelul

1
4 Aug 2020 14:24:51
Autor: Elena Deacu

În majoritatea familiilor, mai ales în cazul celor cu copii, femeile sunt cele care aleg destinaţia de vacanţă şi tot ele rezervă, efectiv, şi hotelul, arată un studiu al portalului Litoralulromanesc.ro care a luat în calcul circa 40.000 de rezervări din lunile iunie şi iulie ale acestui an. Tendinţa se menţine la toate categoriile de vârstă.

Potrivit unui studiu realizat de Litoralulromanesc.ro, agenţia prin care ajung cei mai mulţi turişti în vacanţă în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, realizat pe 40.000 de rezervări, în peste 60,5% din cazuri, femeile au fost cele care au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au rezervat şi hotelul. Din totalul rezervărilor, doar 39,5% au fost făcute de bărbaţi.

Tendinţa se menţine la toate segmentele de vârstă. „Indiferent de vârstă, tot femeile decid în cuplu, în majoritatea cazurilor, unde se face vacanţa. Pentru sejururile de litoral vorbim mai ales de familii cu copii şi, în general, mama are această preocupare, respectiv să aleagă destinaţiile şi în funcţie de preferinţele şi nevoile copiilor. Taţii preferă, probabil, să lase decizia în mâinile soţiilor, ca să nu li se reproşeze atunci când ajung la mare că nu au făcut alegerea corectă”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

În majoritatea cazurilor în care femeia face rezervarea, este vorba despre familii cu copii. Atunci când rezervarea este făcută de bărbat, în general este vorba despre cupluri fără copii.

Potrivit aceluiaşi studiu, în această vară, pe litoral, s-au făcut mult mai multe rezervări last minute decât anul trecut. „În aceeasi perioada a anului trecut, majoritatea turiştilor îşi făceau rezervări cu două săptămâni - o lună înainte de sejur, iar acum îşi fac cu o zi - maxim două săptămâni înainte, iar acest lucru se intampla pentru că nu este predictibil ce măsuri vor mai lua autorităţile”, a mai spus Ionuţ Nedea.

Totodată, în ultima vreme, s-a mai constatat şi o tendinţă de creştere a ponderii rezervărilor pentru sejururi în timpul săptămânii, care nu includ weekend-ul. „Oamenii încearcă să evite weeekend-ul din două motive: pentru că este foarte aglomerat şi pentru că tarifele sunt, în medie, cu 10% mai mici în timpul săptămânii”, a arătat Ionuţ Nedea.

Durata medie a sejurului pe litoralul românesc este de 5,5 nopţi în această vară faţă de 5,1 nopţi în vara anului trecut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

geek-a-contra
4.08.2020, 14:34:06

"Femeile sunt cele care decid unde pleacă familia în vacanţă şi tot ele rezervă hotelul" Citeste mai mult: adev.ro/qejdlw7 absolut normal. dupa primul concediu impreuna si dupa tona de reprosuri ca hotelul nu a fost bun, perioada rezevata nu a fost ok, etc, etc, ajungi la concluzia ca este mai sanatos sa o lasi pe ea sa decida ce si cum....

Modifică Setările