Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Supermarketurile, restaurantele şi alţi operatori economici care nu respectă măsurile anti-Covid vor fi închise

6
14 Apr 2021 08:19:14
Autor: Afrodita Cicovschi

Supermarketurile, terasele, restaurantele sau orice alţi operatori economici care nu respectă măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului vor fi închise temporar, potrivit unui proiect de lege aflat pe ordinea de zi a Executivului.

Guvernul va reglementa suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă măsurile de combatere a COVID-19
Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, de la ora 13.00, pentru adoptare un proiect de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului. Guvernul discută şi un memorandum cu tema „Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea Programului de guvernare, activităţii ministerelor şi diseminarea rezultatelor”.
 
Proiectul de lege complet poate fi accesat AICI
 
„În cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite”, conform proiectului de lege.
 
Totodată, în cazul în care constată săvârşirea contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancţiunea contravenţională principală prevăzută la art. 66 lit.c), agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfăşoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite.
 
„Aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare se materializează prin afişarea de către agentul constatator, în locuri vizibile în interiorul sediului închis temporar, a următorului mesaj: «Acest spaţiu este închis temporar, până la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19», potrivit sursei citate. 
 
De asemenea, proiectul de lege prevede că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.
 
Legea intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Davide Isa
14.04.2021, 08:28:47

Masuri dictatoriale prin care sa puna presiune pe intreprinzatori si sa forteze -indirect- populatia sa renunte la drepturi si libertati (precum dreptul de a decide si a alege fara ingerinta represiva a guvernantilor). Rusine! Rusine sa va fie!

+1 (3 voturi)
Davide Isa
14.04.2021, 08:30:17

Atata timp cat aceste masuri represive nu sunt documentate si justificate stiintific, ele nu reprezinta altceva decat suprimarea de drepturi si libertati. Punct.

-1 (1 vot)
Davide Isa
14.04.2021, 08:43:37

Europa și întreaga lume sunt în haos, deoarece măsurile pe care guvernele le iau pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 fac de zece ori mai multe daune decât virusul în sine, atât fizice cât și economice. Oamenii de pretutindeni nu mai pot tolera minciunile flagrante și nerușinate pe care autoritățile naționale și internaționale, precum și mass-media, le repetă la nesfârșit prin fiecare canal oficial și mainstream, cauzând nespuse vâtâmari psihologice și emoționale fiecărei ființe umane de pe planetă. Fiecare ființă umană de pe planetă este acum dureros conștientă de faptul că drepturile și libertățile fundamentale pentru care nenumărate generații au luptat și au murit nu mai există și că cei de la putere au instituit un stat totalitar global sub pretextul unei pandemii. Din ce în ce mai mulți oameni din fiecare colț al lumii se trezesc la realitatea că virusul Covid-19 este o invenție politică și că lumea nu se află în ștrangularea unei pandemii, ci a unei plandemii, adică a unei pandemii planificate de om și deci iluzorie. https://www.activenews.ro/stiri/CUM-OPRIM-PLANDEMIA-de-Kevin-Mugur-Galalae-166228

-1 (1 vot)
ovidiu preda
14.04.2021, 08:46:57

Cine nu vede dictatura e timpit

+1 (3 voturi)
Cichicean Bruzli
14.04.2021, 09:02:13

Nici nu ajuta sectorul HoReCa cu nimic concret. Oamenii stau cu afacerile inchise de peste 1 an.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările