Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Suspiciuni de înşelătorie. Suprafeţele declarate calamitate de secetă sunt mai mari decât cele însămânţate în toamnă

1
25 May 2020 16:58:51
Autor: Elena Deacu
Fermierii au declarat 1,6 milioane de hectare calamitate
Fermierii au declarat 1,6 milioane de hectare calamitate

În unele judeţe, suprafeţele declarate de fermieri drept calamitate de secetă sunt mai mari decât cele însămânţate în toamnă, a acuzat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Fie că raportările au fost greşite în toamnă, fie echipele care constată şi consemnează în procesele verbale nu îşi fac întotdeauna treaba. Vrem să acordăm despăgubiri pe date reale”, a comentat ministrul.

Adrian Oros a spus că vrea să facă un apel către fermieri şi, mai ales pentru cei care fac parte din aceste comisii de constatare, „pentru că în unele judeţe suprafeţele consemnate calamitate se apropie sau depăşesc suprafeţele raportate în toamnă ca însămânţate”.

„Vrem să-i despăgubim pe toţi cei care sunt păgubiţi, dar datele după care calculăm trebuie să fie nişte date reale”, a mai declarat Oros.

Ministrul a anunţat că fermierii au declarat, în procesele verbale de constatare a pagubelor, 1,6 milioane de hectare calamitate, din care s-au verificat 941.000 de hectare.

Oros spune că vrea ca verificările să fie încheiate până la 15 iunie, astfel încât să poată începe acordarea despăgubirilor. „Aceste echipe lucrează încontinuu, şi sâmbăta şi duminica, pentru ca până la sfârşitul lunii mai să avem încheiate aceste procese verbale iar pe 15 iunie să avem sintezele, să ştim cum să facem despăgubirile”, a adăugat ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

G M
25.05.2020, 17:37:49

Pe cei prinși cu fofârlica îi amendați și nu-i mai despăgubiți pentru nimic de acum înainte, indiferent de calamitate.

+1 (1 vot)