Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Tanczos Barna nu intenţionează implementarea unui program „Rabla” pentru achiziţionarea de biciclete

3
6 Jun 2021 12:23:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că mersul pe bicicletă este o activitate care trebuie încurajată, dar că nu are în plan implementarea unui program Rabla pentru achiziţionarea de biciclete.

„Mersul pe bicicletă este o cultură şi nu depinde neapărat de bani. Depinde de atitudinea personală a fiecăruia, de modul de viaţă şi de acţiunea prin care putem să reducem poluarea”, consideră ministrul.
 
Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă ar susţine un program de tipul celui denumit „Rabla” şi pentru cumpărarea de biciclete, ministrul a răspuns că „este nevoie de susţinere pentru mersul pe bicicletă, dar achiziţionarea bicicletei nu depinde neapărat de un program Rabla, nu depinde neapărat de o finanţare din partea statului, bicicletele nu sunt mijloace de deplasare foarte scumpe”.
„Mersul pe bicicletă este o cultură şi nu depinde neapărat de bani. Depinde de atitudinea personală a fiecăruia, de modul de viaţă şi de acţiunea prin care putem să reducem poluarea”, a mai afirmat Tánczos Barna. 
 
Ministrul a mărturisit că obişnuieşte să meargă cu trotineta pe pistele de bicicletă din Capitală şi că a constatat că acestea nu sunt folosite, pentru că sunt foarte scurte.
 
„Primăria trebuie să vină şi să schimbe faţa oraşului şi în  Bucureşti, şi în alte zone şi că construiască noi piste de bicicletă pentru a crea infrastructura necesară de a creşte alternativele de deplasare. Este nevoie în acelaşi timp, de piste biciclete în afara oraşelor, care să lege comunităţi, care să lege oraşe, sate între ele şi aici Ministerul Mediului are deja în derulare un program prin AFM de susţinere a construirii pistelor de biciclete”, a adăugat ministrul.
 
Conform ministrului, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este prevăzut un proiect derulat de Ministerul Dezvoltării care intenţionează construirea unei „autostrăzi” EuroVelo care va conecta România la infrastructura europeană destinată deplasării cu bicicleta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Un cititor
6.06.2021, 12:29:48

Bineanteles ca nu face asa ceva. Toata lumea are prin gospodarie cate un harb de bicicleta. Macar de s-ar implica cu adevarat in a debarasa Romania de muntii de gunoaie. Dar, vedem si la domnul Ministru doar populism . Nimic cu efecte vizibile.

-5 (5 voturi)
Joe
6.06.2021, 12:58:00

Si cum ai vrea sa faca asta ? Ce ar putea sa faca ministrul mediului ca sa curete tara de gunoaie ? Te rog sa-mi spui concret, nu vorbe si lozinci. PS. Nu ai cum sa te lupti cu inapoierea si cu lipsa de educatie si cu primitivismul altfel decat cu biciul (pedepse uriase !) dar pentru asta iti trebuie cadrul legal si o multime de politisti care sa isi faca treaba. Sta asta in puterea ministrului mediului ? PS. Eram pe undeva prin judetul Brasov. In masina. In fata mea, pe un pod peste un raulet (Tarlung), doi tarani opresc caruta si varsa continutul ei (o caruta intreaga de gunoaie !!!) in rau. Neanderthalii astia pot invata ceva numai sub amenintarea biciului. In nici un alt fel ! PS. Politistul pe care l-am gasit la o sectie dintr-un sat de pe acolo mi-a zis zeflemitor ca trebuia sa-i arestez pe cei doi si sa-i aduc legati la el, si le dadea el amenda. Dupa care a tras din tigare, incantat de bancul facut.

Un cititor
6.06.2021, 15:16:57

"Si cum ai vrea sa faca asta" Nu trebuie sa-i spunem noi cum ?! Este acolo sa rezolve, fix cum e si in alte tari civilizate. Acolo se poate?! Si nu de azi, ci de zeci de ani.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările