Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Tarom pregăteşte un contract uriaş de 750 de milioane de euro

1
9 Nov 2018 20:25:52
Autor: Elena Deacu

Compania aeriană de stat Tarom a lansat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea celei mai mari poliţe de asigurare per eveniment din România, de 750 de milioane de euro.

Compania vrea să cumpere o asigurare CASCO pentru aeronave civile şi piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a franşizei CASCO deductibile la aeronave şi motoare de schimb), precum şi o asigurare de răspundere faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă, terţi.

Prin caietul de sarcini, compania a stabilit la 750 milioane de dolari per eveniment suma asigurată totală pentru aeronave, bagaje, mărfuri, poştă şi vătămări corporale. În cazul incidentelor fără pasageri, suma asigurată este de 25 de milioane de dolari per eveniment.

Poliţa va fi emisă pentru perioada 1 decembrie 2018 – 30 noiembrie 2019, cu posibilitate de extindere până la 31 noiembrie 2021.

Compania estimează că în această perioadă inclusă în poliţă va înregistra un număr de aproximativ 39.300 de decolări, urmând să fie transportaţi circa 3,1 milioane de pasageri.

În prezent, flota de aeronave a transportatorului aerian naţional este asigurată de compania Marsh România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
9.11.2018, 20:52:19

Care ..." tarom " ?

Modifică Setările