Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Tarom, salvată de Guvern în al 12-lea ceas. Fără finanţarea de la stat, toate avioanele ar fi rămas la sol

14
17 Jan 2020 09:23:25
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Compania aeriană Tarom a fost salvată joi de Guvern, prin acordarea unui ajutor de salvare, în lipsa căruia toate aeronavele ar fi rămas la sol din luna martie.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, joi, că Guvernul a aprobat un Memorandum privind acordarea unui ajutor de salvare, în valoare de 195 de milioane de lei, pentru TAROM, în lipsa căruia compania ar fi în imposibilitatea finanţării activităţii curente.
 
Dancă a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că s-a aprobat un Memorandum pentru un ajutor de salvare pentru TAROM.
 
Proiectul a  fost introdus pe ordinea de zi suplimentară de către ministrul Economiei.
 
”Este vorba de un împrumut din Trezorerie, de 195 de milioane de lei, în absenţa căruia, practic, TAROM, începând din luna martie, ar fi în imposibilitatea finanţării activităţii curente”, a spus Dancă, potrivit news.ro.
 
Potrivit acestuia, acesta este primul pas  - un ajutor de salvare  - care se poate transforma într-un ajutor de restructurare, după notificarea Comisie Europene şi primirea aprobării în acest sens.
 
”Prin urmare, după aprobarea ajutorului de salvare, compania trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a mai spus Dancă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

_wakki m
17.01.2020, 09:30:55

planuri de restructurare au tot avut în fiecare an și toate au fost vorbe în vânt căpușarea merge înainte nestingherită dacă CE nu aprobă ajutorul de stat, ar fi cazul să se întâmple cu ei ce s-a întâmplat și cu Malev, nu ?

+6 (6 voturi)
Aurelu Flogea
17.01.2020, 10:02:41

De curiozitatea, uitati-va de cand a inceput TAROM sa functioneze pe pierderi, desi inainte avea crestere economica si profit. Si unde a plecat apoi persoana respectiva si pe ce functii. Oare cine are interesul sa cante prohodul firmei TAROM? Cum naiba sa mergi cu ea pe pierdere, cand avem o pozitionare extrem de favorabila, dar nici dracu nu mai zboara lung curier, de ani buni. Oare de ce?!

+3 (3 voturi)
Ionel Marcu
17.01.2020, 10:34:27

De ce, e infestată cu pesediști, și pilele lor. Pe ici, pe colo, or fi și piloși de altă culoare. Aici e angajată, pe 20.000 lei și metresa lui Oprișan, nu? Cât o să le mai plătim și kurwele, baronilor pesediști?!

+4 (4 voturi)
Tăunu
17.01.2020, 10:17:10

Liberalii zbierau că subvenţionarea întreprinderilor de stat e o practică ceauşistă. Acum e bună ?

+3 (5 voturi)
DG Gabriel
17.01.2020, 10:31:32

Taunu Nu e vorba de subventionare aici.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)