Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Teodorovici: Angajările în administraţie ar trebui să se facă fără concurs

7
17 Jul 2019 11:52:54
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat miercuri, la deschiderea noului program de internship demarat de Guvern, că tinerii care se înscriu oficial în acest program ar trebui să fie angajaţi în administraţie fără examen.

„Ar trebui schimbat ceva şi în cadrul legislativ actual. Adică după aceste 2 luni de zile de internship să se poată încadra respectiva persoană automat în administraţia publică pe postul de debutant, desigur, dar fără alte concursuri, pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinereţe, de suflu nou, de dorinţă de schimbare mai repede către administraţie”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenţi la Guvern, scrie Hotnews.

El a precizat că a cerut colegilor săi de la Finanţe să-i spună câţi dintre cei care au participat la internship au rămas în ministerul după acest exerciţiu. 
 
„Niciunul! (nu a rămas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rău, nu ştiu. Ori informaţii importante obţinute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, ori nu ştiu. Ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a precizat el.
 
Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019, organizat de Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituţie organizatoare, este dedicat studenţilor şi absolvenţilor formelor de învăţământ din România şi din străinătate.
 
Studenţii şi absolvenţii sunt invitaţi să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice.
 
Programul, ajuns la a VII-a ediţie, se va derula în această vară în perioada 15 iulie – 13 septembrie şi va oferi participanţilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică, internii vor participa la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice. 
 
Pe perioada programului de internship, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară de internship în valoare de 2.080 de lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mihai Popescu
17.07.2019, 13:16:21

Pierdere de timp si mai ales de bani. Internship inventat pt. ca unii sa primeasca bani ca coordonatori iar ceilalti ca participanti. Cind se termina internship-ul ramin cu amintirile cum au petrecut.

mircea miricioiu
17.07.2019, 13:26:15

Nu știe dacă o fi de bine sau o fi de râu, dar, daca e anonima, o semnează și el. Că e mai bine fara concurs, fara examen. Doar trebuie că fiecare doritor să depună o simpla!a cerere. La PSD. Și gata. L-a angajat. Asta este mintea lui teodorov teodorovici urinaldo.

+3 (3 voturi)
un cetatean european
17.07.2019, 14:23:42

teodorovici a vazut o mare oportunitate : prin sistemul asta s-ar putea angaja rudele tinere ale psdistilor fara sa trezeasca banuieli. Ca daca ar fi un concurs corect micii psdisti ar avea putine sanse vaand accentul care il pun ei pe meritocratie.

Hoher Herman
17.07.2019, 15:30:25

Mai ales angajarea lui! La ultima testare pe post lucrarea lui a fost notata cu "uriasa" nota de 1.55.

kitty kat
17.07.2019, 15:39:06

Concursurile erau oricum la misto. Viitorul angajat era deja stabilit...Nimeni nu e angajat pe bazå de competente, ci pile, relatii, grade de rudenie... In Occident NU existå asemenea concursuri la angajare, in schimb diplomele + cv sunt bine analizate si apoi se organizeazå un interviu ce este decisiv.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)