Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Teodorovici, despre blocajul legat de buget: Primarii vor cere promulgarea

0
14 Mar 2019 07:26:07
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că primarii vor emite astăzi o rezoluţie prin care vor solicita preşedintelui Iohannis promulgarea bugetului.

„Sper că preşedintele Iohannis va aproba”, a spus Teodorovici. „A fost o mare bătaie de joc dorinţa de a lupta pe buget”, a adăugat ministrul.
 
Teodorovici s-a declarat încrezător în realizarea creşterii economice de 5,5% prevăzută în proiectul de buget, adăugând că din 2016 şi până în 2019 creşterea PIB este de peste 33%, de la 765 de miliarde de lei la 1022 miliarde lei.
 
Ministrul a anunţat şi demararea lucrărilor de investiţii, printre care spitalele regionale din Constanţa şi Craiova sau proiectele de infrastructură. Pentru sănătate bugetul prevede în plus 7,3 miliarde de lei, pentru educaţie 9,9 miliarde de lei, pentru investiţii 15,7 miliarde lei iar pentru transporturi 6,9 miliarde lei în plus. „Este greu de crezut că vor putea fi cheltuiţi atâţia bani într-un an”, a spus ministrul.
 
Teodorovici a spus că speră şi la un răspuns pozitiv în privinţa perspectivei de rating a agenţiei Standard & Poor’s. Agenţia de rating Standard & Poor's şi-a menţinut, în urmă cu două săptămâni, la „BBB- / A-3” ratingul pentru datoria suverană a României în monedă străină şi locală. Perspectiva a fost atacată de către Guvernul României, iar un răspuns la apel va fi dat în perioada următoare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii