Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Teodorovici: Sunt oameni a căror pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Sistemul e învechit

8
20 Jul 2019 19:24:01
Autor: Elena Deacu
Orlando Teodorovici
Orlando Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare al pensiilor este unul învechit, iar din această cauză unii oameni nu vor mai fi pe această lume când se va recalcula pensia lor.

„De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi înţepenit de multe ori, să aştepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi statul o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă şi după recalculare să înceapă să se regleze. Omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aştepte”, a afirmat Eugen Teodorovici, la Târgu Mureş.

Ministrul de Finanţe a adăugat că recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viaţă.

„Din păcate viaţa aşa este, sunt oameni a căror pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepte? Tu ca stat ai greşit faţă de oameni, tu ca stat trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Să facem ceea ce simţim”, a subliniat Teodorovici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

🖕
20.07.2019, 20:00:02

Pesedist-nepesedist, dar are dreptate: mie Casa Județeană de Pensii Sălaj nu mi-a recalculat de 3 luni trecerea de la pensia anticipată la pensia pentru limită de vîrstă, nici măcar după cerere scrisă, deși Legea 263, art. 68 scrie că se face din oficiu. Ăsta-i „statul paralel”, nu minciunile lui Dragnea și Tăriceanu!

+1 (5 voturi)
un cetatean european
20.07.2019, 22:44:12

Domnule I.C. ar fi bine sa fie un sistem corect de calculare a pensiilor, dar din pacate in acest caz pute de cumparare de voturi cu promisiuni.

gelu straton
20.07.2019, 23:32:47

Statul paralel care sustine psd-ul

bios
20.07.2019, 20:06:41

Chiar nu reusim sa scapam de nemernicul asta incompetent ? Incompetent pentru romani, desigur - nu pentru papusarii care il misca...de unde or fi ei.... Hahahaha....

+3 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
20.07.2019, 20:12:56

PENSIILE mereu vor fi strambe pentru ca asta-i STATUL MAFIOT......mafiotii cu pensii maxime...iar nenorocitii....la KKT....

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)