Teodorovici s-a râzgândit: în ce condiţii nu-i mai concediază pe angajaţii Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţe a anunţat că nu va mai face concedieri din rândul personalului angajat în prezent la ANAF, dacă aceştia îşi vor îndeplini cum trebuie sarcinile, referindu-se probabil la miile de notificări ce trebuie transmise contribuabililor până la sfârşitul acestei luni.

“Am văzut şi eu în presă, apăruseră câteva articole de acest gen. Am şi întrebat şi am confirmat cu preşedintele Consiliului Naţional respectiv… Este un subiect depăşit, pentru că eu am avut o discuţie cu colegii din sindicate, săptămâna trecută, la Braşov, şi lucrurile sunt în regulă. Singurul mesaj din partea mea a fost de susţinere a întregii echipe din cadrul ANAF.

Sprijinul în ceea ce înseamnă modernizarea ANAF cu tot ceea ce înseamnă sistem IT, servere, computere de lucru pentru tot personalul. Am cerut în schimb un lucru foarte important, acela ca legea să fie aplicată, respectul faţă de contribuabil, fie persoană fizică, fie persoană juridică, o colectare mai bună. Deci, lucrurile s-au clarificat între cele două părţi, sindicate şi Ministerul de Finanţe”, a spus Teodorovici.

În urmă cu o săptămână, Ministerul de Finanţe a prezentat o decizie prin care 4.143 de posturi nu se vor mai regăsi în anul viitor. Din acestea, 3.276 sunt de la ANAF, în timp ce 21 de ministere vor rămâne fără 870 de posturi. Cele mai mari tăieri vor fi făcute la Ministerul de Finanţe, 102 posturi, iar cele mai mici vor fi la MAE, 10.

Eugen Teodorovici a explicat, la Antena 3, sâmbătă dimineaţa, cine sunt cei vizaţi de restructurări.

”Sunt şi posturi bugetate şi nebugetate. Sunt mulţi nemulţumiţi. Asta este, trăim în România. Tăiem posturi vacante. Efectul poate fi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere, în principal. Eu am prezentat măsura, înainte de şedinţa de Guvern, nu Darius Vâlcov. Nu luăm în calcul îngheţarea salariilor.”, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3. 

Ulterior, Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, afirma că aceste concedieri se vor face pentru că oricum MFP nu are bani să plătească orele suplimentare pentru angajaţii Fiscului, care se ridică la circa 17 milioane de lei lunar.

„Au de plătit cam 17 milioane pe lună. Pentru tot personalul din ANAF ar fi nevoie cam de 17 milioane de lei pe lună pentru câte ore suplimentare prestează la nivel naţional. Avem întârziere de aproape 10 luni”, a spus Marica, citat de Hotnews. 

În ceea ce priveşte intenţia autorităţilor de a reduce numărul de personal, el a spus:

„Acum se vrea reducere de personal, nişte ambiţii de-ale lor. Asta ar însemna o destabilizare instituţională generalizată. Probabil că pasul 2 este să destabilizeze toate instituţiile statului”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite