Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Teodorovici: Studenţii vor avea un număr limitat de călătorii gratuite cu trenul

9
15 Jul 2019 16:35:34
Autor: Elena Deacu

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că ar putea limita numărul de călătorii cu trenul gratuite pe an acordate studenţilor şi acestea ar putea fi corelate cu vârsta sau situaţia la învăţătură.

„Legat de ceea ce am aplicat în zona studenţilor. O propunere este limitarea numărului de călătorii pe an”, a declarat luni Eugen Teodorovici.

De asemenea el a precizat că este luată în considerare introducerea unei limite de vârstă de 26 de ani, până la care să se aloce biletele gratuite. 

„Putem să corelăm de situaţia la învăţătură”, a mai spus Teodorovici. Mai precis, el a declarat că studenţii repetenţi sau cei cu restanţe ar putea să nu mai beneficieze de această gratuitate.

El a spus că vor fi discuţii până pe 31 iulie şi că sunt măsuri care „trebuie luate pentru că sunt măsuri care vor asigura şi pe anii următori o sustenabuilitate financiară”. „Nu sunt măsuri luate din lipsă de bani”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Anterior, surse din PSD susţineau că Finanţele vor propune limitarea călătoriilor gratis cu trenul pentru studenţi la cel mult 12 călătorii anual.

Guvernul a decis ca de la 1 februarie 2017 toţi studenţii din România să aibă gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare şi indiferent de operatorul feroviar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Stefan din Nord
15.07.2019, 17:07:51

Soc si groaza , Cum vor mai merge ei atat de des la mare ?

-1 (3 voturi)
bios
15.07.2019, 18:15:25

Gata, se-au terminat paralele si discotecarul latzos cauta locuri de unde sa mai taie ? De ca nu impoziteaza cu 90% toate pensiile speciale si de serviciu - justitie, functionari publici, politie, jandarmerie, aparare, servicii? O gramada de invartiti, iesiti la pensie inainte de 50 de ani, cu niste pesii uriase....

+2 (4 voturi)
Gica contra
15.07.2019, 18:21:10

Ei, copii, se adeverește pentru ce au fost date aceste călătorii moca. Păi să nu mai rămână în centrele universitare în weekenduri pentru diverse manifestații. Având gratuitate pe tren pot merge acasă, sună mai bine decat să rămână prin Bucuresti, Cluj, Iași, să manifeste împotriva psd. Și primind asta moca, poate unii îi și votează. Acum, când această măsură a avut rezultat zero, și când banii sunt pe sponci, ce s-a gândit marele finanțist, la loc comanda!

-1 (3 voturi)
Markus Roman
15.07.2019, 18:24:43

Asa ar si fi normal, nu dezmatzul nelimitat de calatorii ca acum. Toata ziua trambaleala pe tren, ca este circ in Piata Victoriei impotriva guvernului care ti-a dat gratuitate sau ca vrei sa te imbeti la Vama Veche. Ar trebui mers chiar mai departe: sa aiba drept doar cei care invata bine si indeplinesc conditziile de bursa. Nu dam gratuitate ptr toti puturosii si tampitzii.

+1 (5 voturi)
Gica contra
15.07.2019, 19:42:12

Makakus, aici ai nimerit-o. Mie mi-a dat P. Ulea spătarul gratuitate. Un număr limitat și către localitatea de domiciliu ar fi de bun-simț. Nu cum au aruncat ei cu bani în câini. De unde risipești odată se termină. Nu turcul plătește risipa lor, ci noi toți.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările