Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Toader, MFE: Autostrada Sibiu - Piteşti va fi construită cu puţinii bani pe care ni-i dă Comisia Europeană. Sumele sunt mult mai mici

2
17 Oct 2019 15:42:14
Autor: Afrodita Cicovschi
Variante traseu
Variante traseu

Noua Comisie Europeană ne va aloca mai puţini bani pentru infrastructură, iar aceştia vor fi direcţionaţi către construcţia Autostrăzii Sibiu - Piteşti, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Mihaela Toader.

"În continuare rămân priorităţile României pentru a-şi consolida infrastructura, în special infrastructura de transport, dar din nefericire sumele alocate pentru infrastructură (de noua Comisie Europeană, n.r.) sunt mult mai mici, conform regulamentului propus. Ca priorităţi pentru exerciţiul financiar ce se deschide, dincolo de investiţiile clasice pe care le susţinem în infrastructura de transport, România şi-a asumat, şi sperăm că acest obiectiv va rămâne şi pe viitor, să închidă reţeaua de bază şi pe partea de transport, şi acolo principalul tronson rămâne Sibiu-Piteşti ca şi prioritate. Recent lucrurile să spunem că au evoluat pe câteva loturi, şi colegii noştri lucrează în continuare, deci rămâne această prioritate, iar puţinii bani - puţini în comparaţie cu nevoile - pe care îi avem pentru infrastructura de transport vor fi îndreptaţi cu certitudine spre acest obiectiv", a afirmat secretarul de stat din MFE, la o reuniune privind viitorul Europei şi al economiei româneşti.
 
Pe de altă parte, aceasta a recomandat companiilor româneşti de IT să îşi dezvolte partea de inovare, deoarece există posibilitatea ca noua Comisie Europeană să aloce o sumă de 6 miliarde de euro din cadrul obiectivului de Politică de Coeziune pentru specializări inteligente şi digitalizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ovidiu preda
17.10.2019, 15:55:06

Comentariu considerat abuziv.

Realist
17.10.2019, 15:55:16

Da' pana acum, pe cand aveam inclusiv Comisar european pe Politica regionala din partea Pzd - ce ati pazit ?