Articol publicitar

Top 7 sfaturi de care să ţii cont când impermeabilizezi suprafeţele din piatră naturală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ti-ai placat baia, livingul, gradina sau terasa cu piatra naturala, iar acum te bucuri de aspectul modern si inedit pe care ti-l ofera placile de granit, marmura, ardezie sau travertin? Treaba ta nu s-a terminat dupa montarea sau aplicarea placilor!

Impermeabilizarea corecta a suprafetelor din piatra naturala asigura durabilitatea si protectia impotriva umezelii si a razelor ultraviolete. Tine cont de urmatoarele sapte sfaturi atunci cand vrei sa impermeabilizezi piatra naturala!

1. Aplica impermeabilizant imediat dupa montarea placilor

Nu astepta prea mult pana sa impermeabilizezi suprafetele din piatra naturala. Tratamentul se aplica imediat dupa montarea placilor. Cu cat astepti mai mult, cu atat scazi eficacitatea produsului si risti ca piatra naturala sa se degradeze mai usor.

2. Alege impermeabilizantul in functie de suprafata pe care aplici piatra

Nu cumpara primul impermeabilizant pentru piatra naturala care iti iese in cale! Exista pe piata o gama variata de astfel de produse de intretinere, insa cel mai important este sa alegi impermeabilizantul adecvat pentru spatiul si tipurile de placi pe care le folosesti in amenajarea casei. Cel mai simplu mod de a alege un impermeabilizant bun este sa optezi pentru un produs universal, care se pretetaza la toate tipurile de suprafete, cum este LTP Mattstone.

image

3. Alege un impermeabilizant cu finisaj neutru sau natural

Impermeabilizantul are mai multe roluri in intretinerea placilor din piatra naturala. Pe langa faptul ca opreste patrunderea apei in roci si degradarea lor ulterioara, contribuie si la imbunatatirea texturii si culorii pietrelor, oferind astfel un aspect cat mai natural. Piatraonline.ro iti ofera o gama variata de astfel de impermeabilizante, pentru ca intretinerea pietrei naturale sa fie intotdeauna facuta fara prea mari batai de cap.

4. Aplica impermeabilizantul pe o suprafata perfect curata si uscata

Inainte de aplicarea tratamentului cu impermeabilizante, trebuie sa pregatesti suprafata: curat-o de orice murdarie, ciment, mortar etc. si usuc-o foarte bine, astfel incat produsul sa adere corect cu suprafata si sa ofere o protectie corespunzatoare.

5. Degreseaza suprafata inainte de aplicarea impermeabilizantului

In afara curatarii atente de resturi de chit sau ciment, este foarte important sa degrasezi bine suprafata pietrei naturale, pentru a indeparta orice urma de grasime sau depunere de calcar care ar putea impiedica aderarea tratamentului la roca. Detergentul pentru degresare si depuneri de calcar LTP Multiclean este o solutie profesionala sigura si la indemana oricui.

6. Aplica tratamentul impermeabilizat cu o perie sau carpa moale

Impermeabilizantul se aplica cel mai simplu cu ajutorul unei perii sau pensule cu peri moi ori cu ajutorul unei carpe imbibate in solutie. S-ar putea ca o carpa de dimensiuni mai mari sa te ajute sa economisesti timp si efort in aplicarea tratamentului pe suprafete extinse.

7. Aplica impermeabilizantul in mai multe straturi

Tratamentul impermeabilizant se aplica pe suprafata rocilor naturale in mai multe randuri (maxim 3 ori), pana cand se obtine un strat subtire si uniform. Nu exagera cu aplicarea impermeabilizantului creand un strat foarte gros, din dorinta de a-l proteja mai bine. Pe langa faptul ca vei afecta aspectul final al placilor naturale folosite in amenajarea spatiului dorit, vei scadea si eficacitatea produsului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite