Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Tot mai multe instituţii se înrolează în platforma de plăţi Ghişeul.ro. BCU Carol I, prima bibliotecă din ţară care acceptă plăţi online

0
3 Aug 2021 14:12:14
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituţiilor înrolate în plaforma de plăţi Ghişeul.ro. Astfel, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (B.C.U.) este prima bibliotecă din ţară care acceptă plăţi online.

„De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibiotecă, precum şi pe cea de reînnoire a vizei anuale.”, transmit reprezentanţii ADR.
 
Potrivit acestora, în curs de înregistrare în platformă se află şi Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. În total, Ghişeul.ro a ajuns la 918 instituţii înrolate, care acceptă plăţi pentru taxele şi serviciile publice realizate 100% electronic.
 
Ghişeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăţi: impozite şi taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte. 
 
De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizaţia de circulaţie provizorie, plata anuală de întreţinere pentru administrarea cimitirelor şi crematoriilor umane din Bucureşti, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane.
 
„Printre proiectele aflate în curs de implementare, menţionăm plata amenzilor pentru cetăţenii străini, taxele aferente unor universităţi, plăţile pentru utilităţi şi taxa pentru plăcuţele de înmatriculare.”, menţionează sursa citată.
 
Pandemia a crescut considerabil apetenţa cetăţenilor în ceea ce priveşte relaţionarea online cu instituţiile statului. Platforma Ghişeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori şi a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacţii, în valoare de 782.982.788,48 de lei.
 
Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP) – Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligaţiile de plată existente şi/sau de a plăti online cu cardul, parţial sau total, taxele şi servicile publice, precum şi amenzile existente.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările