Transgaz a obţinut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a BRUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazoduct Iasi - Ungheni

Transportatorul naţional de gaze Transgaz Mediaş a anunţat miercuri că a obţinut dreptul de începere a lucrărilor la prima fază a proiectului BRUA.

Măsura vizează dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului naţional de transport a gazului pe coridorul de transport Bulgaria – România – Ungaria – Austria – gazoduct Podişor – Horia GMS şi trei noi staţii de comprimare (Jupa, Bibeşti şi Podişor).

”Conductă de transport gaze naturale Podişor – Recaş în lungime de 479 km, staţie de comprimare gaze Podişor, staţie de comprimare gaze Bibeşti, staţie de comprimare gaze Jupa, organizări de şantier şi depozite de material tubular”, se arată în comunicat.

Decizia exhaustivă reprezintă decizia sau ansamblul deciziilor luate de autorităţi ale statelor membre, cu excepţia instanţelor judecătoreşti, care stabileşte dacă unui iniţiator de proiect i se acordă sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului.

”Având în vedere finalizarea conformă şi completă a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare şi participare a publicului precum şi emiterea deciziei exhaustive, Transgaz în calitate de iniţiator al proiectului BRUA a obţinut astfel dreptul de începere efectivă a lucrărilor de construire a gazoductului, care conform calendarului estimativ de dezvoltare a proiectului BRUA are ca termen de finalizare a fazei I, sfârşitul anului 2019”, se arată în comunicat.

Traseul conductei urmează direcţia generală de la sud-est spre Vest, traversând judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

”De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 38 de staţii de robinete de secţionare, din care 33 pe firul conductei şi 5 în incinta staţiilor de comprimare gaz, precum şi 18 staţii de protecţie catodică. Realizarea unui nou coridor european de transport al gazelor naturale, care va conecta Bulgaria cu Austria prin România şi Ungaria (BRUA), va spori securitatea aprovizionării cu gaze a ţărilor europene şi va reduce dependenţa energetică la nivel european şi regional, permiţând astfel diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze naturale”, se arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite