Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Transgaz, acord de consultanţă cu BEI pentru elaborarea strategiei pentru decarbonizare

0
16 May 2022 10:28:01
Autor: Afrodita Cicovschi

Reprezentanţii Transgaz S.A şi cei ai Băncii Europene de Investiţii (BEI) au semnat luni un Acord privind furnizarea de servicii de consultanţă în vederea elaborării strategiei pentru decarbonizare.

Prezent la ceremonie, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că acesta este un demers care se înscrie în obiectivele şi nivelul de ambiţie al Guvernului, pentru realizarea tranziţiei către o economie verde şi un exemplu de bună practică.
 
Premierul a declarat că acest acord ”este un demers care se înscrie în obiectivele şi nivelul de ambiţie al Guvernului, pentru realizarea tranziţiei către o economie verde”. 
 
”Este foarte important pentru mine să subliniez că acest demers constituie un exxmplu de bună practică şi încurajez toate instituţiile, toate societăţile comerciale, să urmeze acest exemplu”, a spus el. 
 
Premierul a precizat că prin acest demers, Guvernul îşi îndeplineşte şi obiectivele asumate prin PNRR, pentru menţinerea echilibrului între reforme şi investiţii şi să se facă această tranziţie către economia verde. 
 
Nicolae Ciucă a mai spus că, trecând în revistă proiectele în care BEI a fost implicată, pentru realizarea infrastructurii spitaliceşti, a discutat despre cele trei spitale şi se angajează ca aceste proiecte să fie demarate cât mai repede. 
 
De asemenea, a spus prim-ministrul, BEI a finanţat proiecte în educaţie, în universităţi şi pentru familiile cu venituri mici. ”Ne dă încrederea că putem continua să identificăm oportunităţile create atât de situaţia de securitate în acest ne găsim, cu specificul ţărilor de graniţă cu Ucraina”, a mai spus premierul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările