Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Trenul care a provocat accidentul de la Feteşti aparţine Tim Rail Cargo, firmă înfiinţată de Elena Udrea

3
29 Jul 2021 14:07:23
Autor: Afrodita Cicovschi
Două marfare s-au ciocnit la Feteşti. Circulaţia este oprită, iar celelalte trenuri trebuie să circule pe rute ocolitoare.
Două marfare s-au ciocnit la Feteşti. Circulaţia este oprită, iar celelalte trenuri trebuie să circule pe rute ocolitoare.

Trenul de marfă care a provocat accidentul feroviar de la Feteşti aparţine unei firme înfiinţate de Elena Udrea, societate deja sancţionată de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă cu suspendarea dreptului de a efectua transport feroviar.

La începutul lui iunie 2018, G4Media.ro a dezvăluit că Elena Udrea şi-a vândut pachetul de 25 % din acţiunile companiei Tim Rail Cargo SRL din Timiş (o firmă cu cifră de afaceri de 55 milioane de euro în 2017) pentru aproape 700 de mii de euro, cu doar 5 zile înainte de ultimul termen de judecată din dosarul Gala Bute. Ea şi-a înstrăinat şi participaţia de 20 % la compania Rail Operator Cereal SRL, pe care o avea indirect, prin intermediul Tim Rail Cargo SRL.
 
Operatorul privat de marfă Tim Rail Cargo, cu sediul lângă Timişoara, în comuna Dumbrăviţa, aparţine fostului director al Regionalei CFR Timişoara, Valeriu Trică, un apropiat al secretarului executiv al PNL Timis, Alin Popoviciu, potrivit ziuadevest.ro, care a relata un alt accvident feroviar datat septembrie 2020.
 
Valeriu Trică deţine 50% din acţiunile companiei, după ce, în iunie 2018, a achiziţionat părţile sociale care au aparţinut Elenei Udrea.
 
La vremea respectivă, in schimbul pachetului de acţiuni detinute la Tim Rail Cargo, Elena Udrea a primit de la Valeriu Trică suma de 500.000 de euro, totodată fiindu-rambursate şi două credite, în valoare de 526.733 lei şi 60.000 euro, acordate anterior societăţii.
 
Un tren de marfă deţinut de firma Tim Rail Cargo s-a ciocnit violent miercuri noaptea, la ora 23:20, cu un alt tren aparţinând Express Fowarding în staţia Fetesti. Unul din cele două trenuri ar fi depăşit semnalul de întrare pe oprire şi a intrat peste trenul care era oprit în staţie, potrivit clubferoviar.ro.
 
Ulterior, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că mecanicul de locomotivă era beat şi a adormit, dar nici sistemul de frânare automată nu era funcţional.
 
În cadrul şedinţei ţinute cu autorităţile din sistemul de siguranţă feroviară, s-a decis că Tim Rail Cargo, operatorul feroviar privat al cărui tren a provocat accidentul, nu mai are voie să opereze.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

black horse
29.07.2021, 14:42:59

tot jarteaua conduce din umbra. Confiscarea extinsa ar fi cea mai buna solutie, dar cine sa o implementeze ??? Cei mai mari corupti, parlamentarii ??? E bine daca i-au interzis.

-31 (63 voturi)
Ludwig
29.07.2021, 16:25:09

Si lui cocos dorin...astia sunt despartiti doar ca sa se poata pierde urma furtisagurilor...

+11 (43 voturi)
t mihai
29.07.2021, 15:05:16

Trenul nu a provocat accidentul pentru ca societate proprietara a fost înfiintata de X sau Y. Dar asa e la români, totdeauna alticineva este vinovat...

+7 (39 voturi)
Modifică Setările