Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Turcan: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

6
9 Jun 2021 20:22:25
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seară, că alocaţiile trebuie majorate şi vor fi majorate, însă acestea trebuie completate de alte servicii care să vină în sprjiul familiilor vulnerabile. ”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile”, a afirmat ministrul.

Raluca Turcan a vorbit, miercuri seară, la România TV, despre alocaţii şi sprijiirea categoriilor vulnerabile de persoane.
 
”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii.
 
Raluca Turcan este de acord că alocaţiile trebuie să crească, dar vorbeşte şi de alte servicii: ”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.
 
”Dacă sunt familii care triesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.
 
Deputatul liberal Florin Roman a afirmat, luni seară, că ”foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”. Roman afirmă că banii ajung în zona consumului de alcool şi tutun, iar oferirea de tichete pentru aliente călătorie, îmbrăcăminte ar putea fi o soluţie bună.
 
Guvernul a decis ca alocaţiile să fie majorate doar la 1 ianuarie 2022, nu la 1 iulie 2021.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

ADani
9.06.2021, 21:30:31

Nu, alocatiile nu mai trebuie majorate, eventual doar cu inflatia. Familiile nu trebuie sa traiasa din alocatie ci din munca! Trebuie sa scadem impozitarea muncii si sa o incurajam!

-6 (10 voturi)
Bil Gheitz
9.06.2021, 21:47:07

Pai bine mai femeie... noi te platim sa ne spui ce stim deja? La fel de bine pot sa o ascult de Esca si iti desfiintam tie postul dupa care iti cerem si salariu din urma pentru ursaria pe care o manifesti in fiecare zi. Ok, e o problema.. rezolv-o! Daca nu, cara-te! Se cauta scuturatori de mere in UK si tu stai aici..

+6 (10 voturi)
green
9.06.2021, 22:59:27

'' Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva. '' Am ajuns si aici! Daca copiii nu vad niciun ban ( desi traiesc, fara bani...[!?] ), nu ar fi mai bine sa nu ai mai dati deloc? Asta era ideea, da?

0 (2 voturi)
Stan Toma
10.06.2021, 06:16:19

Cam asa o duce mintea de liberală ...

-6 (6 voturi)
dumitru bogdan
10.06.2021, 08:21:53

Femeia asta are rolul Vioricai Dancila în acest guvern. Spune niște platitudini îngrozitoare, în fiecare zi descoperă apa calda. În discursul sau uita ce vârstă are, amesteca punctele cardinale, inventează cuvinte. Dacă am fi Anglia, Noua Zeelanda, Suedia sau alta tara dezvoltata, umorul femeii ar putea fi gustat sau ar zmulge zâmbete. Dar aici avem nevoie de oameni capabili sa miște lucrurile. Ea ne spune ceva ce știe toată societatea, despre pensii, alocații, sărăcie, salariul minim. Și atât. Nu enunta nicio soluție.

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările