Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Turcan: Este nevoie „ca de aer” de forţă de muncă bine calificată. Nu putem rezolva problemele legate de pensii şi de salarii dacă nu creştem partea de ocupare

5
21 Sep 2021 15:51:21
Autor: Melania Agiu
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis, marţi, că mulţi dintre predecesorii săi au ignorat nevoia mediului de afaceri privind asigurarea de forţă de muncă bine calificată şi a subliniat că provocările din domenii precum pensii sau asistenţă socială nu pot fi rezolvate dacă nu creşte partea de ocupare a forţei de muncă.

„Ministerul pe care îl conduc şi-a sumat o responsabilitate sută la sută dedicată ocupării şi creării de locuri de muncă mai bine plătite prin forţă de muncă mai bine calificată. Este un deziderat de care îmi leg acest mandat şi pe care, din nefericire, mulţi oameni în funcţia de ministru al Muncii l-au ignorat”, declară Raluca Turcan, potrivit News.ro.
 
Raluca Turcan a subliniat importanţa creşterii gradului de ocupare a locurilor de muncă, cu personal bine calificat, arătând că mulţi dintre predecesorii săi de la ministerul de resort au ignorat acest aspect. 
 
„Aveţi nevoie ca de aer, ştim, de forţă de muncă bine calificată, iar aici ministerul pe care îl conduc şi-a sumat o responsabilitate sută la sută dedicată ocupării şi creării de locuri de muncă mai bine plătite prin forţă de muncă mai bine calificată. Este un deziderat de care îmi leg acest mandat şi pe care, din nefericire, mulţi oameni în funcţia de ministru al Muncii l-au ignorat. Ştiu că problemele legate de pensii şi de salarii şi de asistenţă socială sunt uriaşe, dar nu putem rezolva acele provocări dacă nu creştem partea de ocupare”, a afirmat Raluca Turcan.
 
Ministrul Muncii face, marţi, o vizită la mai multe firme mari din judeţul Prahova.
 
În acest context, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriş, a transmis, săptămâna trecută, că situaţia în industria ospitalităţii este una dramatică, referindu-se, în special, la lipsa acută a forţei de muncă.
 
„Situaţia în industria ospitalităţii este dramatică. Nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea situaţie. Este un cumul de factori, oricum forţa de muncă din domeniul nostru avea de suferit, iar pandemia nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia. Acea nesiguranţă a făcut ca foarte mulţi oamenii să se reorienteze.”, a declarat oficialul.
 
Acesta a mai  transmis că o mare parte dintre angajaţii industriei ospitalităţii, pregătiţi în România, se regăseşte în Europa, iar antreprenorii care au investit în pregătirea angajaţilor se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă.
 

Citeşte şi: Criză de personal calificat în industria ospitalităţii: Oficial HORA: Nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea situaţie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

muresan anna
21.09.2021, 16:08:32

Ce-ar fi sa-i eliberati din functii pe taietorii de frunze din sistemul de stat, si sa se orienteze spre locurile vacante? Sau asta nu se pune.......

+10 (12 voturi)
Mcm Mcm
21.09.2021, 16:35:30

Nu, nu se pune, avem nevoie de încă ceva privați ( prosti din aia care demonstrau prin piețe, niște golani (citat al unui clasic încă in viața) care plătesc taxe) ca sa putem plăti pensiile (speciale) primarilor și altor cetățeni ieșiți la pensie la Adinca Bătrânețe (42-45 de ani)

+10 (12 voturi)
Kosmin Abraham
21.09.2021, 16:47:28

acest travestit e suparat ca romanii nu se "angajeaza" ca sclavi pe 1000 lei lunar, singurele salarii oferite de privatii ghiftuiti.

-7 (15 voturi)
kitty kat
21.09.2021, 17:48:30

Mda, asa e cå pensionarii speciali tot se inmultesc si nu prea mai sunt fraieri care så munceascå pe salariu minim ca så sustinå ghiftuiala la nivel inalt.

+14 (14 voturi)
bovis al xlllea
21.09.2021, 19:15:41

Turcan: Este nevoie „ca de aer” de forţă de muncă bine calificată. Nu putem rezolva problemele legate de pensii şi de salarii dacă nu creştem partea de ocupare SI DACA se poate sa si lucreze pe salariul minim sa si plateasca impozite 50% ca sda beleasca lula bugetarul frecator de menta pe salarii babane platite de pulime.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările