Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Turoperator româno-turc: Niciun român aflat în vacanţă în Antalya nu a fost relocat din cauza incendiilor

0
3 Aug 2021 15:32:09
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto EPA - EFE
Foto EPA - EFE

Autorităţile turce au reuşit să controleze incendiile care au izbucnit săptămâna trecută în regiunea Antalya, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de turiştii români, astfel că în acest moment situaţia revine la normal, iar activitatea turistică nu este afectată.

În schimb, în Bodrum, la finalul săptămânii trecute, autorităţile au luat decizia de a-i muta temporar pe turiştii cazaţi în două hoteluri, ca măsură de precauţie, aceştia revenind în resorturi o zi mai târziu, informează reprezentanţii agenţiei de turism Soley Tour, specializată pe sejururi în Turcia. 
 
“În toată această perioadă, în Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control, iar vacanţele, inclusiv ale turiştilor români, au continuat fără sincope, conform programului. În ceea ce ne priveşte, nu am avut solicitări de anulare a vacanţelor în Turcia şi turiştii trebuie să ştie că pot călători în această destinaţie fără griji. Noi, ca turoperator, am fi primii care ar anula deplasările în Turcia, dacă siguranţa şi confortul turiştilor noştri ar fi ameninţate de situaţia din zonă”, a declarat Erdinc Adali, CEO Soley Tour.
Într-o declaraţie oficială, ministrul turc al Agriculturii şi Silviculturii, Demir Pakdemirli, a precizat că în ultimele şase zile, 137 de incendii au fost controlate în 32 de provincii, dar continuă “lupta eroilor pădurii împotriva a 13 incendii din şase provincii”. 
În acest moment, echipele de intervenţie acţionează cu zeci de avioane şi elicoptere, peste 800 de maşini de pompieri, iar mai bine de 5.000 de angajaţi sunt angrenaţi în lupta împotriva flăcărilor.
 
Soley Tour este agenţie turoperatoare româno-turcă, înfiinţată în vara anului 2020, avându-l drept acţionar majoritar pe Ionuţ Nedea, ownerul Litoralulromanesc.ro, lider pe segmentul vacanţelor la Marea Neagră atât ca număr de turişti, cât şi ca cifră de afaceri. În acest business, Ionuţ Nedea s-a asociat cu Erdinc Adali, care are o experienţă bogată în domeniul turismului. 
 
În acest sezon estival, Soley Tour operează zboruri charter către Antalya de pe principalele aeroporturi din ţară, inclusiv din Bucureşti. De asemenea, organizează circuite culturale în Istanbul şi Cappadocia şi are un produs unic în România: vacanţă de lux pe yacht cu plecare din Bodrum. În scurt timp, în portofoliul Soley Tour vor apărea şi pachete turistice în Egipt, Dubai şi destinaţii exotice.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările