Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

România va primi aproape 600 de milioane de euro de la UE pentru a îmbunătăţi capacitatea de răspuns la dezastre

2
3 Sep 2020 14:17:46
Autor: Elena Deacu

Comisia Europeană a aprobat joi finanţarea din Fondul de coeziune a unui proiect în valoare de 578,4 milioane de euro pentru îmbunătăţirea capacităţii României de răspuns la dezastre.

Investiţia va îmbunătăţi capacitatea României de răspuns terestru, aerian şi maritim prin achiziţionarea de echipamente noi, precum şi prin instruirea personalului.

Acesta va proteja mai bine populaţia în situaţii de urgenţă şi va ajuta România să respecte obligaţiile internaţionale şi strategia naţională privind schimbările climatice şi creşterea economică cu emisii reduse.

Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorită acestei investiţii, serviciile de urgenţă ale României vor putea răspunde în mod eficient la evenimente cu impact ridicat, cum ar fi inundaţii, cutremure şi accidente nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o ţară, precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de dezastre naturale datorită topografiei sale şi a reţelei dense de râuri şi cursuri de apă. O mai bună pregătire a României va aduce beneficii şi altor ţări în caz de dezastre în străinătate, în conformitate cu spiritul european de solidaritate şi acordurile internaţionale”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
3.09.2020, 14:42:53

macar 50% din suma daca scapa de parandaraturi, si tot e bine.

Tomescu Tom
3.09.2020, 21:02:31

Defrișările masive la nivel național ...executate cu acceptul și susținerea nemijlocită a autorităților ...se pot considera dezastre ????????????????????? Cu cât este mai pompoasă destinația banilor ..cu atât mai mari sunt sunt șansele să fie spălătură de bani ...

Modifică Setările