Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ultima intenţie criminală a lui Vâlcov: Furnizarea tuturor datelor financiare şi personale ale românilor către o firmă privată

32
10 Jun 2019 14:29:22
Autor: Afrodita Cicovschi

Comisia Naţională de Prognoză are în continuare pe site-ul său proiectul privind realizarea în parteneriat public privat a sistemelor informatice ale ANAF şi ale CNAS, iniţiativă legislativă care i-a aparţinut lui Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit economistului Andrei Caramitru, acest lucru ar putea face ca independenţa României să nu mai existe.
 
„ Pe site-ul CNP există un proiect incredibil. Incredibil. Vâlcov înainte să plece voia să dea sistemul de IT al ANAF şi CNAS prin PPP (parteneriat public privat) unei firme private. Adică codul sursă şi accesul la toate informaţiile financiare ale tuturor şi ale statului. Şi, de facto, managementul banilor. Probabil la o firmă cu legături în spaţiul ex-sovietic. Şi la ei, gruparea dementă din PSD.
 
Este ceva atât de periculos şi incredibil că nici nu mai ştii ce să spui. Proiectul e încă pe site. Dacă se întâmpla - independenţa ţării nu mai există”, a scris Caramitru.
 
Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a pus la sfârşitul lunii mai în dezbatere publică un proiect prin care propune completarea listei proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public privat, respectiv platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care conţine şi în prezent datele personale ale tuturor asiguraţilor precum şi veniturile, respectiv contribuţiile plătite de către aceştia, dar şi sistemul informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) care conţine date financiare despre absolut toate persoanele fizice şi juridice din România, nu numai români, ci şi străini care locuiesc sau au afaceri în ţara noastră.
 
 
„Proiectul privind platforma informatică a ANAF are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date. Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat”, arată documentul.
 
Investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.
 
„Proiectul privind platforma informatică a CNAS are în vedere proiectarea, implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la:subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicatii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date. Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat”, arată proiectul CNSP.
 
Instituţia estimează că investiţia în realizarea platformei informatice a CNAS este de maxim 100 milioane euro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

dominic paul
10.06.2019, 15:39:26

Guvernantii au renuntat la orice masura menta sa apere siguranta datelor cetatenilor, ce sa mai vorbim de siguranta nationala. Poate niste amenzi GDPR de milioane de euro le vor aduce inapoi mintile ratacite.

+17 (19 voturi)
Alfa Omega
10.06.2019, 16:08:28

Asta chiar vrea sa intre in puscarie fara probleme !Firma care va prelua aceste date poate fi si ea sanctionata pt complicitate si folosire ilegala a datelor !Rahova te asteapta , valcov !

+19 (21 voturi)
Ovidiu Olariu
10.06.2019, 16:53:26

Nu mai sunt prea multe de comentat si nici de adaugat ! Pe scurt, tovarasul Darius Valcov este, ca si fostul sau sef, un nemernic, cu aceleasi gen de obsesii si de inclinatii maniacale ! In doua cuvinte, Romania a avut de-a face, din nenorocire, cu doua catastrofe politice, doua lepre, care numai rau au produs in jurul lor !

+17 (19 voturi)
m lupascu
10.06.2019, 16:15:01

- la recalificare

+4 (6 voturi)
Simitis Kostas
10.06.2019, 16:33:33

Ăsta să nu cumva să fugă la muscalii spurcați. Vedeți cum cumpără muscalii politicieni? Ar trebui anchetat pentru trădare, el și încă cătiva din Psd. Și Psd ul ca partid politic ar trebui scos în afara legii.

+14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (32)