Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Un colos din energie angajează urgent sute de specialişti

5
17 Jul 2019 12:03:39
Autor: Afrodita Cicovschi

Una dintre cele mai mari companii din domeniul energetic din ţara noastră are nevoie urgentă de specialişti, anunţând şi care sunt domeniile de activitate unde are nevoie urgentă de personal.

Cea de-a XXIII-a ediţie a concursul profesional ”Trofeul Energeticianului”, organizată anul acesta de Sucursală Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea, are loc în perioada 16-19 iulie 2019.  
  
Deschiderea festivă a fazei pe ţara a concursului a avut loc în data de 16 iulie 2019. Pentru acesta fază   s-au calificat un număr de 41 de salariaţi din executiv, sucursalele Hidroelectrica şi secţiile de servicii şi reparaţii hidroenergetice Hidroserv, dintr-un total de 295 concurenţi insrisi în prima fază (de masă) a concursului. 
  
La etapa pe executiv şi sucursale au participat candidaţi (ingineri, subingineri, electricieni exploatare, maşinişti exploatare, electricieni PRAM AMC, lăcătuşi de întreţinere şi reparaţii agregate energetice şi electricieni de întreţinere şi reparaţii agregate energetice) angajaţi atât din cadrul Hidroelectrica cât şi din Hidroserv.  
  
Concursul cu public va avea loc la Hotel Ramada în data de 18 iulie, festivitatea de premiere a câştigătorilor urmând a se desfăşura în seară aceleiaşi zile. 
  
Evenimentul va fi onorat de prezenţa Ministrului Energiei, dl Anton Anton, care va vizită în cursul zilei următoare Centrală Hidroelectrica Lotru-Ciunget. 
  
”Hidroelectrica dispune de oameni de excepţie, motivaţi şi implicaţi. Dorim să păstrăm experţii în cadrul companiei prin adaptarea politicii noastre de beneficii la standardele sectorului. Ne dorim de asemenea, să întoarcem către oameni o parte din succesul de care se bucură compania.  
  
O problemă cu care ne confruntăm însă, în ţara, este lipsă acută de specialişti în domeniu. Este o foarte mare nevoie de personal bine pregătit în sistemul energetic românesc, personal care să completeze şi să întinerească echipele de specialişti. 
  
 Hidroelectrica îşi doreşte şi luptă pentru a atrage noi specialişti în companie. Derulăm programe şi parteneriate cu universităţi de prestigiu şi licee pentru a ne apropia, încă din stadiu incipient, viitorii specialişti.  
  
Spre exemplu, parteneriatul dintre Hidroelectrica şi Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti oferă studenţilor o pregătire de excepţie în cadrul programelor de internship, a practicii de specialitate organizate în sucursalele Hidroelectrica de pe întreg teritoriul României precum şi prin burse extrabugetare oferite pentru a creşte calitatea învăţământului prin motivarea studenţilor spre a obţine rezultate deosebite. Implicarea Hidroelectrica nu se sfârşeşte aici ci continuă prin asigurarea unor locuri de muncă absolvenţilor facultăţii de Hidrotehnica, într-un domeniu extrem de căutat, cel al construcţiilor hidrotehnice. Fie constructori a lucrărilor hidrotehnice, fie aflaţi la exploatarea acestora, absolvenţii facultăţii de Hidrotehnica performează într-o companie aflată la vârful economiei româneşti. 
 
Din păcate, programul nostru de burse private nu s-a bucurat anul acesta de succesul anticipat: din cele 30 de burse pentru studenţi, s-au calificat doar 6 studenţi, iar din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar 9 burse. 
  
Totodată, elevii şi studenţii trebuie susţinuţi şi de către autorităţi, instituţii şi companii în a se orienta către facultăţi de profil, lipsă de personal putând duce la probleme serioase pentru sectorul energetic – un sector strategic pentru ţara noastră şi regiune. Companiile energetice sunt profitabile, iar locurile de muncă din cadrul acestora oferă o bază solidă către o carieră de succes.” –  a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica. 
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

OmTacut
17.07.2019, 12:47:05

Din păcate institutele de cercetări din domeniul energetic romanesc, cele care au asigurat proiectarea si construcția tuturor CET-urilor si a CNE Cernavodă au fost făcute praf dupa 1989, ISPE București fiind, din păcate, un caz scoală pentru aceasta situație dezastroasa.

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
17.07.2019, 13:21:41

Dar ce sunt alea „institute de cercetare” pe domenii tehnice, au cumva și americanii așa ceva?

+1 (1 vot)
OmTacut
17.07.2019, 13:30:26

Vasile Naftuli Ele sint ceea ce se numește "proiectantul general", fiind împărțite pe sectii de specialitate (constructii, termo, mecanica, electric si automatizari, linii, arhitectura, etc, samd) Asigura proiectarea, construirea si asigurarea funcționarii acestor obiective energetice. US are institute de cercetari

+2 (2 voturi)
Rrdde
17.07.2019, 14:29:19

pentru Romania o fi un colos, insa daca studiem evolutia acestei companii, nu prea arata ca angajatorul perfect. In rest, aceeasi tema cu lipsa persoanelor competente de pe piata muncii. Si aceasta nu doar pentru ca au plecat unii in strainatate….

+1 (1 vot)
foarte atent
17.07.2019, 15:24:22

citesti titlul " angajează urgent sute de specialişti " , apoi citesti articolul ...surpriza, nu regasesti nicaieri aceste sute...e vorba de zeci !! behehe, behehe ! hai sa scriem...!