Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Un fost fotbalist de la Borussia Dortmund, membru în echipa FMI pentru România

1
11 Dec 2013 07:48:47
Autor: Adina Vlad
Heiko Hesse face acum parte din echipa FMI pentru acordul cu România condusă de Andrea Schaech­ter FOTO stimberg-zeitung.de
Heiko Hesse face acum parte din echipa FMI pentru acordul cu România condusă de Andrea Schaech­ter FOTO stimberg-zeitung.de

Heiko Hesse, responsabil cu acoperirea sectorului bancar în echipa FMI care monitorizează noul program stand-by de tip preventiv cu România, este un fost jucător profesionist de fotbal care a jucat la puternica echipă germană Borussia Dortmund.

Fostul fotbalist are un doctorat în economie de la Universitatea Oxford şi a urmat cursuri şi la Yale, potrivit „Ziarului Financiar“. Înainte de a se angaja la FMI el a lucrat pentru Banca Mondială în Comisia pentru creştere şi dezvoltare (2006 – 2007), dar şi la McKinsey, unul dintre liderii pieţei mondiale de consultanţă.
 
La FMI a avut misiuni în câteva ţări din Orientul Mijlociu, dar a colaborat şi la elaborarea Raportului de stabilitate financiară globală pe care instituţia financiară internaţională îl publică anual.
 
Citiţi mai multe pe acesta subiect pe zf.ro 

Mai puteţi citi: 

Noul ministru al Finanţelor din Polonia este fratele directorului ING Bank România. Cine este Mateusz Szczurek. Mateusz Szczurek (38 de ani), care a fost numit miercuri ministru al Finanţelor în Polonia, este fratele mai mic al lui Michal Szczurek (42 de ani), directorul general al ING Bank România.

FMI vine să ne taie cheltuielile de sănătate. Ce trebuie să facem pentru a încheia reforma sistemului sanitar. Reforma sistemului sanitar trebuia încheiată încă din septembrie, dar Guvernul o are în dezbatere abia acum, la sosirea unei noi misiuni în România a Fondului Monetar Internaţional.
 
Ce vrea FMI de la noi în noul acord. Noul acord convenit de către autorităţi cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană vine cu o serie de condiţionalităţi, cele mai multe dintre acestea fiind restanţele vechiului acord. Reforma sectorului sanitar, restructurarea din energie şi transporturi apar din nou pe listă, plus o serie de surprize neplăcute pentru români: clauzele abuzive rămân în contractele de creditare iar calendarul de liberalizare nu se modifică nici el.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stefan Banciu
11.12.2013, 08:45:37

Comentariu considerat abuziv.