Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai cunoscute companii aeriene din România pregăteşte piloţi de avion în vederea angajării. Cât costă un curs

1
12 May 2021 13:40:18
Autor: Afrodita Cicovschi

Una dintre cele mai cunoscute companii aeriene din România pregăteşte piloţi de avion în vederea angajării, programul constând în 750 de orede pregătire la sol, 60 de ore de simulator şi 145 de ore de instruire în zbor.

Programul Pilot Academy al Wizz Air caută continuu candidaţi ambiţioşi, dornici să participe în programul integrat ATP(A) de pregătire al companiei aeriene pentru a-şi împlini visul de a deveni piloţi de linie.
 
„Acest program de top din piaţă este sprijinit în întregime de Wizz Air, inclusiv în timpul pandemiei, perioadă în care industria aviaţiei este greu încercată. În timp ce majoritatea companiilor aeriene reduc mărimea flotelor şi a organizaţiilor, dând indicaţii de suspendare şi încetare a programelor pentru cadeţi, Wizz Air rămâne pe deplin dedicată pregătirii viitorilor săi piloţi. Planificând o dezvoltare constantă pe termen lung, Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa, acceptă în continuare înscrierile în programul său unic pentru cadeţi”, a informat Wizz Air.
 
Programul Wizz Air Pilot Academy a fost lansat în 2017, oferind posibilitatea unei noi generaţii de piloţi cu experienţă redusă sau fără niciun fel de experienţă de a obţine o licenţă de pilot comercial şi de a lucra ca pilot în companie. Acest lucru se datorează pregătirii de înaltă calitate, pornind de la zero, cu sprijinul şcolilor de aviaţie cu experienţă şi în conformitate cu standardele de instruire ale Wizz Air.
 
Wizz Air oferă un nou plan de plată amânată pentru viitori cadeţi, pentru a-i sprijini în îndeplinirea visului de a deveni piloţi. C„a o îmbunătăţire suplimentară a programului, din totalul de 61,460 € al taxelor pentru instruirea integrată ATO ATP(A) a Wizz Air, candidaţilor le este solicitat să plătească în avans o contribuţie cu 50% mai mică, de 13,950 €, în timp ce restul taxelor sunt plătite în rate în timpul primilor ani ca piloţi în cadrul Wizz Air”, precizează compania.
 
Programul actual include două şcoli de aviaţie, Tréner Kft. în Nyíregyháza, Ungaria şi Egnatia Aviation în Kavala, Grecia.
 
Programul integrat de pregătire constă în 750 de ore la sol, 60 de ore de simulator şi 145 de ore de instruire în zbor pe parcursul a 17 până la 21 de luni în cadrul uneia dintre şcolile de aviaţie aprobate de Wizz Air. În timpul acestor luni de instruire ab initio, cadeţii încep să dobândească cunoştinţele necesare pentru a-şi dezvolta abilităţile necesare lansării propriilor cariere de piloţi de aeronavă la Wizz Air şi să sprijine extinderea semnificativă a companiei aeriene.
 
Cadeţii care absolvă cu succes programul Wizz Air Pilot Academy pot anticipa o continuare a instruirii avansate în cadrul Wizz. Apoi, aceştia se califică pentru a începe să zboare ca prim ofiţeri în reţeaua WIZZ, apoi să aplice pentru poziţia de prim ofiţer senior după aproximativ doi ani. După cel puţin alţi doi ani, aceştia pot aplica pentru programul depromovare prin care pot deveni comandanţi pe una dintre aeronavele de ultimă generaţie ale companiei aeriene Airbus A320/320neo din flotă, care reprezintă cea mai nouă tehnologie din industrie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Flogea Aurelu
12.05.2021, 20:53:56

Exact, trebuie sa fii cretin sa bagi 60.000€ intr-o scoala cand toata piata e plina de piloti someri, cu ATP complet,, nu frozen cum iesi tu si cu experienta si ore de zbor babane in spate.

-3 (3 voturi)
Modifică Setările