Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre „duşmanii“ lui Teodorovici, reactivat în ANAF

8
7 Nov 2019 09:24:49
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Gov.ro
FOTO Gov.ro

Unul dintre cele mai neagreate personaje pentru Eugen Teodorovici a fost reactivat într-una dintre cele mai importante funcţii din cadrul ANAF.

Fost Ministru al Finanţelor şi fost preşedinte al Fiscului, Ionuţ Mişa a fost reactivat la şefia Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, de unde a fost îndepărtat prin detaşare de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici. 
 
„Doar mi-a încetat detaşarea de pe post. Practic m-am reîntors pe postul pe care sunt titular (din anul 2015) şi de pe care am fost detaşat pe 11.06.2019, post pe care l-am ocupat prin concurs după 16 ani în care am ocupat toate funcţiile publice (nu am sărit nici măcar una din treptele ierarhice) până la aceasta”, a declarat Ionuţ Mişa pentru HotNews.ro.
 
Aseară, într-o emisiune la B1TV, Ludovic Orban a aflat de revenirea lui Ionuţ Mişa la Mari Contribuabili şi dat de înţeles că nu va mai ocupa funcţia.
 
"Ce se face, se desface foarte repede. Dacă l-a numit (Mirela Călugăreanu, şefa ANAF n.r.), l-a numit cu delegare, că nu au apucat să organizeze concursuri", a afirmat el.
 
Ionuţ Mişa, fost ministru de Finanţe şi apoi fost şef al ANAF a fost înlocuit în iunie, de Eugen Teodorovici, de la şefia Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili, în locul său fiind adusă Laura - Nicoleta Nasta, fost adjunct la colectare persoane juridice în cadrul Administraţiei sector 1 a finanţelor publice Bucureşti.
 
Motivul sugerat de Teodorovici pentru punerea pe „linie moartă” a predecesorului său era slaba colectare a veniturilor de către ANAF.
 
Ionut Misa şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finante Publice Constanta, în funcţia de sef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri. 
 
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice,ceruse demiterea lui Mişa de la conducerea ANAF încă de la începutul anului. În aprilie, postul lui Mişa a fost ocupat de Mihaela Triculescu, şi ea înlocuită ulterior cu Mirela Călugăreanu.
 
Ionuţ Mişa a ocupat funcţia de preşedinte al ANAF de la finele lunii martie 2018. Anterior, până la 15 ianuarie 2018, acesta a fost ministru al Finanţelor, funcţie pe care a preluat-o la finele lunii iunie 2017. Absolvent al Universităţii Ovidius Constanţa – Facultatea de Ştiinţe Economice, Mişa şi-a început activitatea ca economist la firma Agroservice Constanţa, în 1998, iar, între 1999 şi 2001, a lucrat la Primăria Constanţa şi în a doua jumătate a anului 2001 la Autoritatea pentru Privatizarea Activelor Statului (APAPS)–Sucursala Regionala SEConstanţa. Din decembrie 2001, acesta a început să lucreze în cadrul Fiscului din Constanţa, avansând până la funcţia de şef al acestei administraţii, între aprilie 2009 şi februarie 2013.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Omu' Petru
7.11.2019, 10:10:55

Ionut Misa ... personaj de poveste, domnilor! Absolventul unei facultati dubioase, Ovidius pe numele ei. Am cunoscut doi absolventi de Relatii Economice Internationale care nu stiau engleza nici cat Dancila. Proasta Romaniei macar a-ndraznit sa zica "meic a foto" dar aia doi nici macar nu deschideau gura! A lucrat la o firma din agricultura in conditiile in care Dobrogea, langa Baragan, e cea mai mare zona nefiscalizata a tarii cand vine vorba de cereale. A fugit apoi la Primarie si-a activat sub Radu Mazare, pe atunci independent si la inceputurile carierei sale de pungas. Oare de ce nu ma mir ca a ajuns si la privatizari in perioada in care Romania era pradata ca in codru? Apoi (oare de ce abia apoi?) ajunge in structurile Finantelor publice in cel mai evazionist judet al Romaniei, poarta de iesire si de intrare in tara a multor marfuri din si pentru alte judete. Lucreaza 13 ani aici si ajunge sef intr-o structura putreda de coruptie. Pe urma isi atinge apogeul carierei sale cand, dintr-un judet de PSD-isiti, e impins omul la Bucuresti in 2013, adica cand PSD-isitii cei mari puneau iarasi mana pe putere si sta acolo pana azi, cand il gasesc liberalii pe netrebnic. Toata cariera lui e un fir rosu care leaga structuri mafiote si politice intre ele.

+9 (9 voturi)
Dream Pervertor
7.11.2019, 11:34:07

....omu' lu' Mazare!

+4 (4 voturi)
Bibi Loi
7.11.2019, 12:34:44

Daca Teodorovici ar ajunge dupa gratii, as fi foarte multumit.

+4 (4 voturi)
Iliana Bruckner
7.11.2019, 12:47:38

Premierul Orban cunoaste foarte bine "marfa" si va avea grija sa-l cearna si pe reactivatul Misa.

g i
7.11.2019, 13:33:14

Slugile lui Nicușor Constantinescu și ale lui Mazăre sunt iarasi pe poziție , lui Sevil Shhaideh ce post i-a fost incredintat ?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)