Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre membrii CA Metrorex, fost director Alstom, s-a ocupat şi de vânzarea terenurilor Electroputere

4
4 Mar 2021 18:59:41
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat joi componenţa noului Consiliu de Administraţie al Metrorex, unul dintre cei cinci membri fiind Adrian Gabriel Dumitriu, fost director Alstom.

„Adrian Gabriel Dumitriu - CFO Chimcomplex, CFO Alstom, CEO Electroputere. A studiat la ASE, şi-a perfecţionat studiile la Paris, cu un masterat (EMBA) la Conservatoire National des Arts et Métiers”, a informat ministerul.
 
Potrivit experienţei postate pe Linkedin, Dumitriu a fost director financiar la Chimcomplex din aprilie 2020 până în prezent (1 an), după ce lucrase ca director financiar la Nuclearelectrica alţi aproape 4 ani (iunie 2016 – aprilie 2020).
 
Adrian Dumitriu a mai fost director financiar pe o perioadă de 4 ani şi 10 luni (martie 2004 – decembrie 2008) la Alstom, companie care asigură mentenanţa  de material rulant metrou încă din anul 2003, angajat fiind ulterior la Electroputere – Al Rajhi Holding Group (decembrie 2008 – septembrie 2013) tot pentru o perioada de 4 ani şi 10 luni.
 
Câţiva dintre aceşti ani cât a lucrat la Electroputere au fost extrem de dificili pentru compania din Craiova.
 
În luna mai 2010, pe-atunci director general al Electroputere, Adrian Dimitriu a negociar vânzarea  a aproximativ 40 de hectare din terenul fabricii, spunând că 25-30 ha sunt suficiente (Adevărul şi România liberă)
 
 
„Suntem încă în discuţii pentru vânzarea unor active. Un dezvoltator belgian, căruia nu-i pot dezvălui numele, vrea să cumpere opt hectare de teren pentru a construi un mall. Ulterior, spaţiile vor fi închiriate. Este vorba despre o hală a fabricii de aparataj, situată la stradă (Calea Bucureşti), de 550.000 mp. Am discutat şi cu cei de la Real Hypermarket vânzarea unor active, însă acest lucru nu s-a concretizat”, declara atunci directorul Dumitriu, precizând că banii vor intra în conturile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care ar avea sub sechestru activele în dicuţie.
 
În 2007, atunci când Al Arrab Contracting Company - companie care deţinea şi Al Rajhi Holding Group - a preluat de la statul român pachetul majoritar de acţiuni de la Electroputere Craiova (contra sumei de 2,3 milioane de euro), societatea olteană avea datorii totale de peste 60 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro către bugetul de stat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

imsi1 imsi1
4.03.2021, 19:42:50

Pai cam asta se va intampla si cu metroul n aveti grija.

-3 (7 voturi)
Tomescu Tom
4.03.2021, 19:54:14

Cârtița încă nu a apucat să vândă și metroul .. :))

-2 (6 voturi)
om bun
4.03.2021, 21:01:17

Nu ne mai vindeca nimeni si nimic, acesti excroci cu gulere albe au distrus Romania dar totul s-a facut sub privirea si vigilenta alora care au pensii speciale din servicii , indivizi platiti cu bani grei tocmai sa depisteze si sa opreasca aceste acte de excrocherie dar ei ce au facut au luat mita si au tacut iar acest individ s-a orientat si s-a imbogatit , nimeni nu a auzit si nu a vazut nimic , jigodiile dracului in China erau impuscati in Piata sa ia aminte toti la noi sunt rasplatiti cu functii inalte in stat, halal stat niste jigodii.

+1 (1 vot)
Vasile Naftuli
4.03.2021, 21:52:03

Au aplicat principiile „democrației”.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările