Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Valoarea CV-urilor pe piaţă după tipul avansului în carieră

9
21 Jun 2021 12:12:54
George Butunoiu

Unul dintre lucrurile pe care recrutorii şi angajatorii le consideră cele mai importante când analizează CV-urile candidaţilor este felul în care aceştia au avansat în carieră: cât de rapid a fost avansul, cât de solid, de coerent, de constant, de credibil, dacă are logică sau e doar de oportunitate etc.

Avansarea în carieră se face în trei mari direcţii, dintre care doar două se văd în CV: către un post mai mare (în „înălţime”, adică mai sus pe scara ierarhică, în „lărgime”, adică mai multe responsabilităţi, sau amândouă), către un angajator mai mare, mai profesionist, mai prestigios, şi către un salariu mai mare. Recrutorii şi angajatorii cu experienţă, care cunosc bine piaţa, pot evalua destul de precis diferenţele de la o poziţie la alta din CV, adică să măsoare care a fost avansul de fiecare dată.
 
Ceea ce puţini ştiu, însă, este că avansul în carieră pe direcţia angajator are o valoare mai mare pentru majoritatea managerilor şi recrutorilor decât avansul pe poziţie. Ca să fiu mai explicit, să luăm doi angajaţi care lucrează la aceeaşi firmă- una puţin cunoscută, fără vreun nume sonor pe piaţă, să zicem. Cei doi angajaţi au posturi identice, şi amândoi îşi schimbă jobul, în acelaşi timp: unul către o poziţie mai înaltă la o companie similară ca imagine cu cea de la care a plecat, al doilea pe acelaşi job, dar la o companie cunoscută, apreciată pe piaţă.
 
Observând de zeci de ani reacţiile angajatorilor în faţa acestor profiluri cu parcursuri diferite pentru avansul în carieră, concluzia este fără echivoc: majoritatea managerilor dau mai multă valoare profilurilor (CV-urilor) în care avansarea s-a făcut către un angajator cu imagine mai bună decât celor în care pasul s-a făcut doar către un post mai mare.
 
De ţinut minte, aşadar, atunci când vă planificaţi avansul în carieră şi vă calculaţi valoarea CV-ului pe piaţă…
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Dream Pervertor
21.06.2021, 12:25:53

...pana acum am vazut un singur caz care sa afirme cele spuse mai sus; restul au fost pe criterii de rudenie si alte afinitati! Iarasi dai exemple din filmele americane de mana a IIa.

+2 (2 voturi)
andrei ispas
21.06.2021, 13:28:35

Cineva trebuie sa-l opreasca pe omul ăsta. Probabil ca conduce bmw sau audi, asculta manele si e plin de tatuaje. Cealalta varianta....e un comunist,morocanos, instabil psihic,idei fixe,frustrat ca-i urat,mandru ca-i destept,cel putin asa se crede. Mai ho

+5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
21.06.2021, 14:21:21

Comentariu considerat abuziv.

Maica Smara educatoarea natiunii
21.06.2021, 15:36:40

Butunoiu face copy/paste cu informatii din piata de joburi straina. Exista doua tipuri de joburi: unul in care vechimea nu conteaza si singurul mod de a avea salariu mai mare este sa migrezi catre o companie mai mare si care plateste bine. Alte companii apreciaza vechimea si isi planifica viitorul; aleg tineri talentati si ambitiosi pe care-i educa pentru a-i promova in posturi de conducere. Aia raman pe viata in corporatie si nu ajung pe mana lui Butunoiu. Este clar ca cei care nu sunt in cursa de promovare nu au decat o solutie: sa mearga la un angajator mai mare si mai prestigios, care ii va plati mai bine. Cei care nu reusesc sa faca miscarea si merg la o companie de reputatie egala nu voi beneficia de salariu mult marit si respectul lui Butunoiu. Chestia asta o stiu freelancerii care nu iau decat contracte pe o anumita piata si anumiti clienti, pentru a-si mentine onorariile ridicate. Dar Butunoiu habar n-are despre cum functioneaza piata freelancerilor.

-4 (8 voturi)
Omul UnOm
21.06.2021, 15:43:27

Nu stiu de ce nu mi-a aparut comentariul anterior ca doar nu am scris nimic nelalocul lui. Din criteriile prezentate in articol lipseste unul la care majoritatea firmelor se uita : varsta. La cunostinte comparabile sau chiar putin in favoarea celui mai in varsta, daca ar avea de ales intre o persoana de 45 de ani si una de 35, majoritatea firmelor l-ar alege pe cel de 35 de ani. Daca vrei sa urci in cariera, in Romania cel putin, daca nu faci primii pasi pana in 40 de ani, nu prea mai ai nici o sansa.

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările