Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Vela anunţă un program uriaş de dotare a sistemului de urgenţă. Sute de autospeciale, 12 elicoptere şi un centru de răspuns la dezastre

5
4 Jun 2020 20:42:40
Autor: Elena Deacu
Marcel Vela / FOTO Inquam Photos
Marcel Vela / FOTO Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat joi un program uriaş de dotare a sistemului naţional de urgenţă, finanţat cu 3,2 miliarde lei bani europeni.

„Guvernul a adoptat o hotărâre prin care aprobă nota de fundamentare pentru efectuarea cheltuielilor proiectului de investiţii «Viziune 2020». Este vorba despre finanţarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile. Suma este de 3,2 miliarde lei, echivalentul a 681 milioane euro. Uniunea Europeană va susţine în lei echivalentul a 2,7 miliarde lei. Proiectul vizează creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie”, a anunţat Marcel Vela.

Principalele achiziţii:

60 de autospeciale de descarcerare

49 containere cu echipamente individuale de protecţie

63 camioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare

276 autospeciale de stingere cu apă şi spumă

33 de centre de comandă pentru puncte de comandă medii

- 18 autoplatforme

- 42 autospeciale de primă intervenţie pentru lucru cu apă la înaltă presiune şi hidroperforare

- o navă multirol

- 3 şalupe mutirol

- un centru naţional de răspuns la dezastre unde va exista un centru de comandă la nivelul Capitalei

- 12 elicoptere, dintre care 6 elicoptere uşoare, deja în procedură de achiziţie şi livrare, şi 6 elicoptere medii şi grele pentru uscat şi zona maritimă, în prezent în procedură de negociere competitivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

AltCineva
5.06.2020, 01:00:31

vin alegerile !!!

+1 (1 vot)
Coronavirus Noul
5.06.2020, 06:07:05

Nu cred ca au vreo legatura cu alegerile. Si cred ca nimeni nu vrea inapoi la vremurile cand la un accident de masina salvarea sosea "de urgenta " dupa vreo 2 ore, ca se strica pe drum, si nu avea nimic in dotare, in afara de bunavointa. Legatura cu alegerile au cresterile de alocatii, cresterile de pensii si cresterile de salariu minim, pe nu stiu cate nivele distincte, ca sa fim siguri ca incheiem odata cu productia asta de bunuri, care ne enerveaza si putem face loc mall-urilor, de unde sa cumparam pe datorie.

-1 (1 vot)
Comandor Gherghisan
5.06.2020, 07:53:07

Vela imi esti simpatic dar unde-i simtul masurii? A cazut avionul cu Iovan la mansa, l-au gasit niste sateni ca MI nu a fost in stare. A cazut elicopterul ala in lacul Suitghiol, au venit colegii de la SMURD cu o barca dezumflata si abia dupa o ora. Intre timp ajunsese la elicopter o salupa particulara. Si-s multe cazuri in care habar nu au ce sa faca inclusiv aia de la 112! Acum faci centre de comanda si alte prostii!

Antonescu Vlad
5.06.2020, 09:48:11

Dar ca arafat a platit mult mai mult decat pretul 'norma;' pentru autosanitare credeti ?

aşa şi aşa
5.06.2020, 06:03:55

Ăsta e echivalentul febrei galbene la "tunul" cu sălile de sport, de trebuie, de nu trebuie, al ciumaţilor, din anii trecuţi, şi a şcolilor noi construite şi nefolosite vreodată, fiindcă în satele repsective nu se mai născuse vreun copil de 20 de ani... Exact aşa şi acum... Se aşteaptă la vreun cutremur, război, sau ce?... Că cu "mortalul" virus s-a lămurit cam toată lumea... Febra galbenă îşi bate joc banii primiţi de la UE, şi în loc să investească în infrastructură, ei fac afaceri cu lucruri a căror valoare se exportă, dar ce-i interesează, cînd comisionul merge direct în buzunarul lor...