Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

VIDEO A început producţia primelor măşti în România. Ministrul Economiei: Cu toate „motoarele“ turate mergem înainte

29
29 Mar 2020 21:06:01
Autor: Elena Deacu
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunţat că duminică a început producţia primelor măşti de producţie în România, iar în două săptămâni vom ajunge la producţia a jumătate de milion de bucăţi pe zi.

România va putea produce 4 milioane de măşti de protecţie lunar.

„Astăzi a început producţia primelor măşti în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor şi testul de producţie. În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măşti lunar. Le mulţumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măştilor, primele două straturi, dar de acum şi produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce şi ultimul strat pentru măşti tot în ţara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a scris Virgil Popescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Col. Pafnuti Tiraspolezul
29.03.2020, 21:21:04

Comentariu considerat abuziv.

Un cititor
29.03.2020, 21:40:57

Speram sa le gasim, cat mai repede, in comert. De acum inainte acestea vor fi un accesoriu indispensabil. Doar ca: fiind vorba de productie romaneasca (si noi stim cum e in spitale etc...) trebuie reguli stricte pt siguranta de a nu fi contaminate din start !! Igiena !!! Pe viitor speram sa-si tehnologizeze si automatizeze fluxul, ca ac masti sa iasa gata impachetate !! Apreciem ca se fac !! Succes ! Se poate !!! Trebuie doar interes pt toate astea si cat mai multe !! Politicienii pana acum au fost intr-o stare de lancezeala. Au uitat ca ar trebui sa mai facem si cate ceva in tara, Nu doar sa dam banul sa aducem dinafara !!

+1 (3 voturi)
Lin Nitra
29.03.2020, 21:53:45

si cu productia de alcool sanitar ce faceti? ca nu se mai gaseste pe nicaieri!!!

+1 (1 vot)
Marcel Mihnea
29.03.2020, 22:00:20

Toate cabinetele medicale din lumea civilizata sint inchise si nici un doctor nu mai e acolo. Totul se face online. Tratamente si consultatii doar prin telefon. Doar in Romania li se mai cere doctorilor sa se inarmeze cu nurofen si paracetamol si sa se duca in prima linie.

-2 (4 voturi)
Werner Pompiliu
29.03.2020, 22:05:55

Ne-am dat dracu cU motoarele turate, poate le sare pistoanele. Virgilica ti-a trebuit o luna sa turezi motoarele, mergi pe diesel ? pleci mai geu ? sau ai asteptat sa iasa Sica din Vila Lac sa-ti incinga bujia incasdencenta ? Nu poti sa bagi orice ,,mototrina,, trebuie neaparat ,,Premium PNL,, ? Sa iasa acciza PARANDARAT ...!

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (29)