Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ministrul Economiei: România va produce „în câteva zile“ măşti de protecţie. Va începe producţia de biocide

1
17 Mar 2020 13:13:14
Autor: Elena Deacu
Ministrul Virgil Popescu anunţă că producţia de măşti de protecţie începe „în câteva zile” FOTO gov.ro
Ministrul Virgil Popescu anunţă că producţia de măşti de protecţie începe „în câteva zile” FOTO gov.ro

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat că România va începe „în câteva zile“ producţia de măşti şi echipamente de protecţie pentru medici, precum şi biocide.

„Producem confecţii, am vorbit cu patronajul din zona confecţiilor şi acum vom începe să producem măşti şi echipamente de protecţie pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale şi vom începe să producem. Nu este foarte greu să faci o astfel de schimbare. Gândiţi-vă că un combinezon pentru medici este asemănător cu o salopetă. Avem linii de producţie, am foarte multe solicitări la Minister pentru aceste schimbări. Problema noastră este să găsim materialele”, a declarat ministrul, la TV.

Virgil Popescu a precizat că pentru măştile de protecţie este ceva mai uşor, dar tot problema materialului rămâne.

„Am convingerea că în această săptămână vom găsi materialele şi imediat ne vom apuca de lucru. În câteva zile vom produce măşti de protecţie în România”, a menţionat el.

În plus, ministrul Economiei a mai anunţat că Farmec Cluj a depus o cerere la minister pentru a putea produce biocide.

„În România nu mai produce nimeni biocide şi am discutat astăzi cu ministrul Sănătăţii, am deblocat şi va începe producţia de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import”, susţine Virgil Popescu.

El transmite că „această criză ne-a trezit şi pe noi şi pe cei din Europa şi mai cred că am înţeles cu toţii cât este de important să producem materiale vitale în ţara noastră”.

„Importurile din China, aţi văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc. Cred că este momentul să repornim industria esenţială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o ţară în situaţie de criză”, a mai spus Virgil Popescu.

 

Ce se întâmplă în alte ţări

Grupul francez de mărci de lux LVMH a anunţat că va produce în fabricile sale din Franţa de parfumuri şi cosmetice geluri dezinfectante pe care le va dona spitalelor naţionale, pentru a combate extinderea coronavirusului. „Toate unităţile de producţie de mărci de parfumuri şi cosmetice din Franţa vor fabrica începând de luni geluri dezinfectate în cantităţi mari”, a transmis grupul într-un comunicat. Aceste geluri vor fi donate autorităţilor sanitare franceze, „de preferat” celor din Paris, adaugă comunicatul.

Un producător de maşini electrice din China susţinut de Warren Buffett a declarat că este acum cel mai mare producător de măşti din lume, după ce a început producţia în urmă cu mai puţin de o lună pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, scrie Bloomberg.
 
BYD Company a transmis că poate face 5 milioane de măşti pe zi şi îşi extinde în continuare capacitatea. Fondatorul Wang Chuanfu a condus o echipă de 3.000 de ingineri care au construit linii de producţie de la zero folosind 90% componente interne. BYD nu a specificat ce tip de măşti face.
 
Cererea de măşti şi dezinfectant pentru mâini a izbucnit pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit, creând penurie şi determinând companiile industriale să modifice şi să construiască noi linii de producţie.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gabriel Gabriel
17.03.2020, 20:13:57

Este foarte important ca si clientul final sa inteleaga ca prin orice produs romanesc achizitionat ii da de lucru unui roman care in aceste momente are foarte mare nevoie de un salariu. Cumparati produse romanesti iar acolo unde nu gasiti, atrageti atentia vanzatorului ca vreti produse locale. Mult noroc si incredere ca ne va fi bine, mai ales celor care si-au pierdut locul de munca pentru moment.

Modifică Setările