Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Vîlceanu, despre plata pensiilor şi salariilor: Nu există nicio gaură în buget. Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară

1
24 Nov 2021 13:53:04
Autor: Afrodita Cicovschi

Dan Vîlceanu a explicat că nu există nicio gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan şi că viitorul Guvern învestit, cu puteri depline, va aproba vineri rectificarea bugetară, iar astfel nu va exista o problemă în plata salariilor, pensiilor sau a altor drepturi pentru cetăţenii români.

El a adăugat că Raluca Turcan a fost doar supărată când a făcut acele afirmaţii despre lipsa banilor pentru pensii şi salarii.
 
„Nu, există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.
 
Întrebat dacă a discutat cu viitorul ministru de Finanţe Adrian Câciu despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: „Da, lucrasem în minister şi până acum la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.
 
„Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu. Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor”, a completat liberalul.
 
Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care l-a acuzat că spune minciuni şi căruia i-a cerut să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. „E puţin spus că s-a negociat în genunchi”, consideră Turcan.
 
„Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui Cîţu.
 
Ea a mai precizată că anunţul privind o rectificare bugetară imediat după învestirea noului guvern, rectificare la care ministerul Muncii va primi bani, confirmă afirmaţiile sale cu privire la bugetul pentru pensii. Ea susţine că a primit cu nemulţumire decizia ca bugetul Ministerului Muncii să fie rectificat negativ şi că a făcut aproape zilnic demersuri oficiale sau informale pentru rezolvarea problemelor financiare ale ministerului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mircea miricioiu
24.11.2021, 14:04:51

pai asa se spun adevarurile - fractionat, prin denaturare, prin rastalmacire, pe jumatati, prin omisiune. pai chiar asta era problema : nu erau fonduri ( asa cum se pare ca nu erau nici pe la sanatate ) iar aceasta problema se rezolva printr-o rectificare bugetara. iar asta se pare ca nu prea o putea face cata ca catu chiar nu mai era capabil. si nu ca chiar ar fi devenit capabil deodata, acum, ca-i presedinte de senat. dar acest geniu al finantelor care este valceanu a descoperit neadevarul din spusele turcancai.

-17 (17 voturi)
Modifică Setările