Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru anunţă că au fost schimbaţi directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante

2
17 Oct 2020 06:10:28
Autor: News.ro
Violeta Alexandru, FOTO gov.ro
Violeta Alexandru, FOTO gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, vineri seară, că au fost schimbaţi directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante. Astfel, s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 şi, cel mai probabil, urmează schimbarea conducerii Casei de Pensii Ilfov care are o ”atitudine sfidătoare”.

„Aproape, foarte aproape de zero restanţe în emiterea primei decizii dosare de pensionare/a celei rezultate din recalculare. Am plecat de la peste 18 000 restanţe. Am auzit toate explicaţiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se munceşte mult. Au crezut că renunţ. Nu am renunţat. La o săptămână de la ultimul meu anunţ privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistenţelor, rămăseseră restanţe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanţe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ţinem oamenii să aştepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a scris, vineri seară, pe FAcebook, Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că au rămas în continuare probleme la Alba – puţin peste 2500 de dosare restante.

„Am mai spus - noua conducere de la Casa de pensii Alba care a preluat peste 10.000 de dosare restante a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanţe şi aici. Conducerea Casei Naţionale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din judeţele învecinate. La Alba sunt oameni care aşteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniştiţi miniştrii PSD care au condus acest minister, fostul director al casei judeţene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 ale Capitalei.

„Ilfov – 274 dosare şi o atitudine sfidătoare a actualei conduceri - ştiu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare - 15 noiembrie; Sector 3: 29 - schimbare, Sector 2: 23 dosare (schimbare)”, a anunţat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa în 6 octombrie că a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din Bucureşti, dar şi pe cei din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu şi Gorj.

„Toate termenele de înţelegere au expirat”, a transmis Violeta Alexandru, referindu-se la dosarele de pensie restante.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Nicolai Barbulescu
17.10.2020, 07:18:37

Dati afara toti puturosi angajati in sistemul Statul la Stat unde se plimba hartiile,Domniile lor Directori si alti se cred intangibili pe scaune calde crezand ca sunt acolo pe viata,salarii acceptabile,vaucere de vacanta,sporuri de stres,indemnizatie de hrana etc.Cum in sistemul privat se lucreaza 8 ore cei de la stat sa ia exsemplu.Bugetari sa nu uite sunt angajati nostri sa-si faca datoria sa nu asteptam un dosar de pensie luni intregi.Indiferent ca vin alegerile si pierd voturi toti sa-si faca datoria modernizati si digitalizati sistemul timpul adeverintelor pentru adeverinta a trecut.

+2 (2 voturi)
imsi imsi
18.10.2020, 12:03:07

Dupa asta toti aia care si au luat pensiile pe repede inainte ca asa a vrut proata asta, fosta directoare la un institut in care doar ea era membru fiindca l a infintat ea pe PFA, isi vor vedea pensiile anulate, micsorate si pusi sa dea bani inapoi fiindca lle lipsesc acte sau vechime sau ca s au folosit de falsuri etc iar functionarii respectivi anchetati sau pedepsiti administrativ pt incalcarea sau neindeplinirea atributiiloor de serviciu. Asta i populiism ieftin, nu sa maresti salariul sau pensia minima..

Modifică Setările