Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru: Casa de pensii va schimba convenţiile cu băncile

3
14 Jan 2020 13:32:58
Autor: Afrodita Cicovschi
Violeta Alexandru Inquam Photos / Octav Ganea
Violeta Alexandru Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a informat marţi că vor fi schimbate convenţiile încheiate între Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) şi bănci, astfel încât pensiile să nu mai fie virate în conturile pensionarilor cu întârziere.

„Pentru că doresc ca pensiile să ajungă cât mai repede la pensionari, prin toate canalele de distribuţie, am discutat în această dimineaţă, în mod aplicat, cu reprezentanţii băncilor din sistem. Vom schimba Convenţiile dintre CNPP şi bănci astfel încât banii să ajungă mai devreme la pensionari. Terminăm cu interpretarea diferită a prevederii din contracte care vorbeşte despre plata care se face în maxim 2 zile.
 
Comisioanele, termenele de plată şi de livrare, nu doar le discutam, le standardizăm şi le şi schimbăm. Nu vor mai exista diferenţe de mod de lucru între bănci”, a scris Alexandru pe pagina sa de Facebook.
 
Cu o zi înainte, ministrul Muncii că unele bănci plătesc în mod intenţionat pensiile cu întârziere, pentru că aşa s-au obişnuit din timpul guvernării PSD, dar că va centyraliza datele, iar marţi va lua măsuri asupra celor care nu au făcut plăţile la timp.
 
”Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăţilor. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moştenit de la PSD. Dacă această a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi.
 
Unele sucursale ale băncilor au afirmat că plătesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii în cont.
 
Celor despre care am ştiut, le-am transmis că nu văd motiv pentru care dau drumul la plăţi în ultimul interval şi nu în primul. Dacă facem un efort pentru pensionari, îl facem toţi.
 
Astăzi am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu. Mâine am convocat o discuţie şi voi lua decizii”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru
 
Aceasta afirmă că social-democraţii sunt deranjaţi de faptul că lucrurile se mişcă repede.
 
”Ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta. Se bucură de orice ocazie care îmi creează dificultăţi şi, implicit, ca să spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucură când suferă pensionarii. Cât cinism”, a mai scris ministrul Muncii.
 
Potrivit acesteia, la Poştă, ”lucrurile se mişcă altfel decât în cazul plăţilor pe card”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
14.01.2020, 13:39:45

sint curios: inainte de psd platile se faceau la zi sau tot dupa 2 zile?

Ţepeş
14.01.2020, 16:00:25

Da.

foarte atent
14.01.2020, 16:12:08

iarasi, intai a latrat si apoi a aflat ca o face fara acoperire !! vezi mai fata intai legea/conventiile si apoi deschide gura. ca te faci de kakao !! acum si-a dat seama si s-a corectat ca modifica conventiile ! behehe, behehe !

Modifică Setările