Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru: Multe companii au cerut angajaţilor să lucreze de acasă. Pregătim hotărârea pentru părinţii care stau acasă cu copiii minori

1
16 Mar 2020 11:20:13
Autor: Afrodita Cicovschi
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a salutat decizia angajatorilor care au luat măsuri pentru ca salariaţii lor să poată munci de acasă, anunţând că hotărârea privind părinţii care stau acasă cu copiii minori va intra în prima şedinţă de guvern.

„Din semnalele primite, o bună parte din companii şi instituţii s-au organizat pentru ca angajaţii lor să desfăşoare, din această dimineaţă, muncă la domiciliu. Le mulţumesc. Aceasta este abordarea pe care o consider optimă în această perioadă pentru evitarea aglomeraţiei respectiv pentru oferirea unei protecţii suplimentare persoanelor şi diminuarea riscului de contractare a COVID 19.
 
Pregătim Hotărârea de guvern în aplicarea legii privind zilele libere pentru părinţii având copii minori în supraveghere pe perioada închiderii şcolilor şi va intra în prima şedinţă de Guvern anunţată pentru miercuri.
 
Este de datoria fiecărei instituţii sau companii ce oferă bunuri sau servicii de necesitate imediată ca, în funcţie de domeniul de activitate, de importanţa strategică a acestuia, să ia decizii pentru asigurarea, în condiţii de siguranţă, a unei minime continuităţi.
 
Sunt domenii critice în care activitatea nu poate fi întreruptă complet.
 
Sunt servicii care trebuie oferite populaţiei. Dacă s-ar închide livrarea lor, acest lucru ar avea consecinţe neplăcute, aşa că este responsabilitatea conducătorului să găsească cea mai bună formulă (flexibilizare/lucru în ture în vederea evitării aglomeraţiei cu măsurile de iginenă şi protecţie aferente) pentru a nu se întrerupe definitiv activitatea.
 
Rămân la părerea că în România trebuie să continue activitatea, atât în instituţii publice cât şi în mediul privat, chir dacă la un regim redus, cu un efort şi o înţelegere din partea tuturor”, a spus Violeta Alexandru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ciprian Ch
16.03.2020, 12:12:53

Cu statul roman stim cum sta treaba : declaratiile on-line se depun la camera 202, pentru solicitari va trebuie si un timbru fiscal in valoare de... de la Posta.... Solutiile alea beton gen 75 % din salariul mediu burt pe economie? Care se reduce la vreo 2500 RON net?????

Modifică Setările